Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Ανάπλαση Κέντρου Σπάρτης»

Δήλωση Δημάρχου Σπάρτης, Πέτρου Δούκα

Στο στάδιο της υλοποίησης περνάει πλέον το Έργο «Ανάπλαση του Κέντρου της Σπάρτης» σύμφωνα με τις δηλώσεις του Δημάρχου Σπάρτης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Πέτρου Δούκα

ΣΠΑΡΤΗ: Τις τελικές υπογραφές βάλαμε την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, ο ανάδοχος εργολάβος Νικόλαος Γεωργαλής και εγώ, για τη σύμβαση εκτέλεσης του μεγάλου και ιστορικού Έργου «Ανάπλαση του Κέντρου της Σπάρτης», το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020», με ποσό 2.034.722,65 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.)

Πρόκειται για ένα πολύ φιλόδοξο και σημαντικό έργο μέσα στην καρδιά της Σπάρτης μας, που θα αναβαθμίσει ουσιαστικά το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας της Λακωνίας.

Στόχος μας η δημιουργία όμορφων, άνετων και δροσερών χώρων πρασίνου και αναψυχής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης, δημιουργία ποδηλατοδρόμων και πολλές άλλες παρεμβάσεις.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους εργάστηκαν σκληρά, τις Τεχνικές και Οικονομικές Υπηρεσίες μας και τον Προγραμματισμό, όσους Αντιδήμαρχους και εξωτερικούς συνεργάτες, αρχιτέκτονες και μηχανικούς δούλεψαν πάνω σε αυτό το ζωτικής σημασίας έργο, αλλά και την προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Βαγγέλη Βαλιώτη.

Περνάμε πλέον στο στάδιο της υλοποίησης.

Το έργο θα υλοποιηθεί και θα πετύχει!

Θα κάνει τη διαφορά!

Και θα κάνει ακόμα μεγαλύτερη διαφορά αν το αγκαλιάσουμε όλοι μαζί!

Το έργο θα επεκταθεί στην Κ. Παλαιολόγου από το ύψος της οδού Βρασίδου έως το ύψος της οδού Ευαγγελιστρίας, ενώ ήδη γίνονται ενέργειες για να μπει σε τροχιά τελικών εγκρίσεων και υλοποίησης η υπόλοιπη Λεωφόρος Κ. Παλαιολόγου και η περαιτέρω ανάπλαση οδών του κεντρικού τομέα της πόλης, που καταφέραμε και εντάξαμε στο χρηματοδοτικό εργαλείο “Αντώνης Τρίτσης” συνολικού προϋπολογισμού 6,56 εκ. ευρώ.

Και γι’ αυτό θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω θερμά τον φίλο και παλαιό συνεργάτη και σημερινό αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.