Χριστουγεννιάτικη συναυλία Μ.Ο.Σ.

Για Πέμπτη συνεχή χρονιά ο Μουσικός Όμιλος Σπάρτης συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης μας, σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος και υπό την αιγίδα του Δήμου Σπάρτης.

Το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019, διοργανώνει την καθιερωμένη πια Χριστουγεννιάτικη συναυλία του, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα του Πνευματικού κέντρου του Δήμου Σπάρτης, υποδεχόμενος το κοινό της πόλης και τους επισκέπτες της σε μια ξεχωριστή, μουσική βραδιά.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας η Παιδική Χορωδία του Εθνικού Ωδείου, Παραρτήματος Σπάρτης θα γεμίσει τον χώρο με χαρούμενες παιδικές φωνές σε ένα μουσικό εορταστικό πρόγραμμα με χριστουγεννιάτικα κάλαντα, θρησκευτικούς ύμνους και παιδικά τραγούδια, με τη συνοδεία της κας Μαρίας Βελμάχου στο πιάνο και υπό τη μουσική διδασκαλεία και διεύθυνση του μαέστρου Γιάννη Ισμυρνιόγλου.

Στο δεύτερο μέρος, η Μικτή Χορωδία του Μ.Ο.Σ. θα έχει την χαρά να συμπράξει με την χορωδία του Ορφέα Τρίπολης, παρουσιάζοντας το συμφωνικό διήγημα «Στο Χριστό στο Κάστρο», από το ομώνυμο έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε λιμπρέτο του Νίκου Γρηγοριάδη και μουσική Νίκου Αστρινίδη.

Το γνωστό διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Στο Χριστό στο Κάστρο» (1892), διασκευασμένο και πλαισιωμένο με βυζαντινά μέλη, παραδοσιακή και σύγχρονη συμφωνική μουσική, απευθύνεται τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες, δίνοντας σε όλους την ευκαιρία να ξανασκεφτούμε την έννοια του «θαύματος» και να θυμηθούμε τα καθημερινά, μικρά και μεγάλα θαύματα που τελούνται στη ζωή μας, είτε τα αισθανόμαστε, είτε περνούν απαρατήρητα.

Τα ορχηστρικά μέρη θα αποδοθούν από σύνολο μουσικής δωματίου, αποτελούμενο από τις Μαρία Βελμάχου (Πιάνο) και Ευγενία Βρέλλη (Φλάουτο). Στο ρόλο των αφηγητών οι Παναγιώτης Κουντάνης και Ποτούλα Λάσκαρη, από την Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Λακωνίας (Ε.Θ.Ο.Λ.). Την μουσική διδασκαλία και διεύθυνση της εκδήλωσης έχει η Χριστίνα Αθανασοπούλου.

Ο Μουσικός Όμιλος Σπάρτης σας εύχεται Καλές γιορτές!