Χοιρινό τηγανητό με θυμάρι και ξύδι

Δια χειρός Μαίρης Παναγάκου

Υλικά1 κιλό χοιρινή σπάλα κομμένη σε μπουκιές1/2 φλ τσ ξύδι κόκκινο1 κ γλ θυμάρι ξερό1 κ γλ αλάτι1/2 κ γλ πιπέρι1 φλ τσ ελαιόλαδοΤρόπος παρασκευής1. Βάζετε το χοιρινό σε ένα βαθύ τηγάνι με αντικολλητικό πάτο. Προσθέτετε 1 1/2 φλ τσ νερό, σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 30′-40′.2. Όταν έχει απορροφηθεί εντελώς το νερό και αρχίζει να ροδοκοκκινίζει το χοιρινό, σβήνετε με το ξύδι και αφήνετε να σιγοψήνετε μέχρι να το απορροφήσει και να ροδίσει.3. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι και το ελαιόλαδο. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοψήνετε μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ροδέλες ξερού κρεμμυδιού και πολύχρωμες πιπεριές σε μπαστουνάκια, αμέσως μόλις ρίξετε το ξύδι.