Χοιρινό ψαρονέφρι «στρογκανόφ» με μαγιονέζα

Με την υπογραφή της Μαίρης Παναγάκου

Υλικά
500 γρ ψαρονέφρι
1 κ σ αλεύρι
1/4 φλ τσ ελαιόλαδο
200 γρ ζωμό κότας
1 κ γλ πελτέ ντομάτας
250 γρ μαγιονέζα σπιτική
15-20 μικρά αγγουράκια τουρσί από βαζάκι, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
1. Κόβετε το ψαρονέφρι σε λεπτές λωρίδες, αλατοπιπερώνετε και αλευρώνετε ελαφρά. Βάζετε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και μόλις ζεσταθεί καλά, τα σοτάρετε
μέχρι να ροδίσουν. Τα ανακατεύετε τακτικά.
2. Σβήνετε με το ζωμό, προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύετε μέχρι να απλωθεί παντού. Βράζετε για 1′ ανακατεύοντας.
3. Προσθέτετε τη μαγιονέζα και ανακατεύετε καλά, για να γίνει ομοιόμορφη η σάλτσα. Την σιγοβράζετε μέχρι να αρχίσει να σιγοκοχλάζει.
4. Βγάζετε αμέσως το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτετε τα αγγουράκια κομμένα κάθετα στη μέση. Δοκιμάζετε και αν χρειάζεται ακόμα γεύση, αλατοπιπερώνετε. Σερβίρετε συνοδεύοντας με άσπρο ρύζι, η τηγανητές πατάτες και πράσινη σαλάτα εποχής.