Χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα με άρματα μάχης

Χτύπησαν στόχους της Χαμάς και αποχώρησαν

Για το επόμενο στάδιο του πολέμου που είναι μια χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας προετοιμάζονται οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) οι οποίες δημοσιεύσαν για πρώτη φορά βίντεο στο οποίο φαίνονται ισραηλινά τανκς να πραγματοποιούν εισβολή στη βόρεια Γάζα. 

Σύμφωνα με τις Ισραηλινές Δυνάμεις, κατά τη διάρκεια της νύχτας πραγματοποίησαν «στοχευμένη επιδρομή» στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας με δυνάμεις πεζικού και τανκς. Όπως υποστηρίζουν, τα στρατεύματα έπληξαν πολυάριθμους τρομοκράτες, υποδομές και θέσεις εκτόξευσης κατευθυνόμενων αντιαρματικών πυραύλων της Χαμάς.

Ο Ισραηλινός Στρατός αναφέρει ότι η επιδρομή είναι μέρος της προετοιμασίας της συνοριακής περιοχής για τα «επόμενα στάδια του πολέμου».

Μετά την «στοχευμένη επιδρομή» τα στρατεύματα εγκατέλειψαν την περιοχή και επέστρεψαν σε ισραηλινό στάδιο, αναφέρει ο IDF.

Όπως μετέδωσε το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού την Πέμπτη, επρόκειτο για μια «σχετικά μεγάλη» χερσαία εισβολή, υποδεικνύοντας ότι ήταν η μεγαλύτερη εισβολή από τότε που το Ισραήλ άρχισε να συγκεντρώνει δυνάμεις έξω από τον θύλακα πριν από μια προγραμματισμένη πλήρους κλίμακας εισβολή. Από τότε που ξέσπασε η σύγκρουση στις 7 Οκτωβρίου, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει αρκετές εισβολές για να ερευνήσουν τις θέσεις της Χαμάς και να συλλέξουν πληροφορίες για ομήρους.

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο του ΣΚΑΪ στο Ισραήλ, Σταύρο Ιωαννίδη, η αστραπιαία αυτή εισβολή είναι η πρώτη χερσαία επιχείρηση και έχει ως σκοπό την εξουδετέρωση των θυλάκων αντίστασης που πιθανόν θα αντιμετωπίσουν τα στρατεύματα όταν ξεκινήσει η επιχείρηση. Σκοπός είναι να δημιουργήσουν μια ζώνη που δεν θα υπάρχει κίνδυνος για τα στρατεύματα του Ισραήλ όταν ξεκινήσει η χερσαία επιχείρηση ώστε να μπαίνουν στασικά στον αστικό ιστό.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διαμήνυσε σε διάγγελμά του πως ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται για τη χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας.Το Ισραήλ συνέχισε να χτυπά στόχους στη Λωρίδα της Γάζας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας χθες, καθώς αξιωματούχοι δήλωσαν ότι εξακολουθούν να προετοιμάζονται για μια επερχόμενη χερσαία εισβολή, χωρίς να δώσουν χρονοδιάγραμμα. Η Χαμάς εκτόξευσε μπαράζ ρουκετών προς το κεντρικό και νότιο Ισραήλ το βράδυ της Τετάρτης.

Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που οι IDF επιβεβαιώνουν εισβολή στη Λωρίδα από τις 7 Οκτωβρίου. Στις 13 Οκτωβρίου, οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν επιδρομές στη Γάζα για πρώτη φορά μετά τις επιθέσεις της Χαμάς, στέλνοντας στρατεύματα και τανκς για να επιτεθούν στα πληρώματα πυραύλων της Χαμάς. Επίσης, πριν από τέσσερις ημέρες, στις 22 Οκτωβρίου, ένας Ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν από πύραυλο που εκτοξεύτηκε προς ένα άρμα μάχης του Ισραηλινού Στρατού κατά τη διάρκεια επιδρομής στη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: skai.gr