Χειμώνας και κρύο από αύριο | Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία

Παροδικές χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές στα Βόρεια

Σήμερα Τετάρτη τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως στα Δ και το Αιγαίο . Σποραδικές καταιγίδες στο Α Αιγαίο Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και από το βράδυ στα Β ημιορεινά  Οι  Άνεμοι θα πνέουν Δ – ΒΔ 5 με 6 μποφόρ . Η θερμοκρασία  θα ανέβει το μεσημέρι στα Κεντρικά και Βόρεια έως 10 με 13 βαθμούς , στο Ιόνιο και τα Υπόλοιπα Ηπειρωτικά έως  15 με 16 βαθμούς , και στο Αιγαίο έως 17 με 19 βαθμούς.

Την Πέμπτη αρχικά βροχές σε όλη σχεδόν τη χώρα που γρήγορα θα περιοριστούν στο Αιγαίο και θα εξασθενήσουν , ενώ θα ενταθούν και πάλι από το απόγευμα στα Κ και Β Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά , τα  Κ και Β ημιορεινά , και από το βράδυ στα Βόρεια πεδινά  Οι Άνεμοι Δ – ΒΔ  6 με 7 και στα πελάγη  τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση  την Παρασκευή. Βροχές θα εκδηλωθούν σε όλη σχεδόν τη χώρα , καταιγίδες στο Αιγαίο   , χιόνια στα ορεινά , στα Κ και Β ημιορεινά , πρόσκαιρα και στα ΒΑ πεδινά Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Ν και θα εξασθενήσουν  Άνεμοι Β 6 με 8 μποφόρ Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση.

Τέλος το Σάββατο Λίγη  συννεφιά , κατά τόπους αυξημένη με  βροχές ή χιονόνεροκυρίως στα ανατολικά και τα νότια.  Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, τα ημιορεινά της Α Ελλάδας καθώς και σε πεδινές περιοχές της βορειοανατολικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.