Χαρίτσης – Κονιόρδου: “Άδικο να μην έχει η Σπάρτη Αρχαιολογικό Μουσείο”

Χαρίτσης: Θα είμαστε εδώ στα εγκαίνια του Νέου Μουσείου Σπάρτης

Κονιόρδου: Εγκρίνεται αύριο η Μουσειολογική Προμελέτη

Στο πλαίσιο των εργασιών του Περιφερειακού Συνεδρίου, σήμερα Τρίτη, τη Σπάρτη επισκέφθηκαν ο Αν. Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Χαρίτσης και η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου. Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρίτσης, βρέθηκε στις 11:00 στο χώρο του ΞΕΝΙΑ, το οποίο είναι ενταγμένο σε πρόγραμμα για αναβάθμιση και αναδιαρρύθμιση του κτιρίου ώστε να λειτουργήσει ως χώρος πολιτιστικών και τουριστικών δραστηριοτήτων. Μάλιστα, ενημερώθηκε σχετικά από το δήμαρχο, κύριο Βαλιώτη, ενώ ύστερα από παρέμβαση του κυρίου Αραχωβίτη τονίστηκε η αλλαγή στον τρόπο αξιοποίησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Στη συνέχεια, ο κύριος Χαρίτσης μετέβη στο χώρο του ΧΥΜΟΦΙΞ,  όπου βρισκόταν η Υπουργός Πολιτισμού κ. Κονιόρδου. Εκεί οι δυο Υπουργοί προέβησαν σε κοινές δηλώσεις σχετικά με το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη, κας Τζανετέα, αλλά και φορέων – συλλόγων – αρχαιολογικών υπηρεσιών.

Στις δηλώσεις τους οι δύο υπουργοί υπογράμμισαν ότι είναι άδικο η Σπάρτη να μην έχει μουσείο, αναγνώρισαν την παγκόσμια ισχύ του ονόματος της λακωνικής πρωτεύουσας, ενώ ανακοίνωσαν ότι αύριο είναι σημαντική ημέρα για το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης, καθώς αύριο η μουσειολογική προμελέτη αναμένεται να εγκριθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Τέλος, η κυρία Κονιόρδου τόνισε ότι το υπουργείο Πολιτισμού εξασφάλισε από το υπουργείο Οικονομικών τη χρηματοδότηση της μελέτης του νέου μουσείου, ύψους 2.750.000 ευρώ, ενώ ο κύριος Χαρίτσης σημείωσε “Θα είμαστε εδώ στα εγκαίνια του Νέου Μουσείου Σπάρτης”.

Δείτε τις δηλώσεις