Χαρδαλιάς: Από καύση υλικών σε ελαιώνα ξεκίνησε η φωτιά στον Σχίνο

20.000 καμμενα στρέμματα

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πολεμικού μετώπου», λέει ο δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης. Νωρίτερα, νέο μήνυμα μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112 εστάλη από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για εκκένωση οικισμού στο Αλεποχώρι.

Η πυρκαγιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, τα μαντάτα από τους ανέμους που θα πνέουν σήμερα δεν είναι καλά και η Πυροσβεστική μάχεται με όλες της τις δυνάμεις για να την θέσει υπό έλεγχο.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε στην έκτακτη ενημέρωση πως η φωτιά ξεκίνησε χθες βράδυ περίπου στις 21.45 με ακραίες καιρικές συνθήκες και ανέμους ως και 8 μποφόρ. «Τέθηκαν σε επιφυλακή δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν διάφοροι οικισμοί και έγιναν προληπτικές απομακρύνσεις», είπε.

Οπως είπε μέχρι στιγμής έχουν καεί 20 χιλιάδες στρέμματα. Επιβεβαίωσε δε ότι η φωτιά ξεκίνησε από καύση υπολειμμάτων σε ελαιώνα

Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα, δόθηκε προληπτικά από τις Αρχές εντολή εκκένωσης και στο Αλεποχώρι εξαιτίας της φωτιάς που συνεχίζει να κατακαίει περιοχές της Κορίνθου.

Λίγο μετά τις 16:00, οι κάτοικοι του Αλεποχωρίου κλήθηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή. Νωρίτερα, με μήνυμα που εστάλη από το «112», το ίδιο κλήθηκαν να κάνουν και οι κάτοικοι των περιοχών Αιγειρούσες και Ντουράκος.

Παράλληλα, όπως ενημερώνει ο Ναυτικός Ομιλος Αλεποχωρίου, μετά από εντολή του Λιμεναρχείου και της Πολιτικής Προστασίας ζητήθηκε όσοι δύναται να βρίσκονται το συντομότερο δυνατό στον όμιλο ώστε να διαθέσουν τα σκάφη τους σε περίπτωση εκκένωσης του Αλεποχωρίου δια θαλάσσης

Ο ίδιος είπε πως επιχειρούν αυτή την ώρα 265 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, υδροφόρες και εθελοντές. «Όλα τα διαθέσιμα μέσα στάλθηκαν στο σημείο», συμπλήρωσε ο υφυπουργός, απαριθμώντας τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στο σημείο.