Ξανά στο στόχαστρο ο Νεοκλής Κρητικός | Ένα βήμα πριν το Νοσοκομείο Καλαμάτας ο γνωστός γιατρός! Γιατί;

Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών που φτάνουν στα γραφεία του FLY, στο στόχαστρο βρίσκεται ξανά ο γιατρός Νεοκλής Κρητικός.

Ο γνωστός και καταξιωμένος γιατρός του νομού μας, βρίσκεται ένα βήμα πριν την έξοδο, ένα βήμα πριν την αποχώρηση με προορισμό το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Οι λόγοι; Γνωστοί εδώ και πολύ καιρό! Ο Γιατρός είχε μετατεθεί από το Νοσοκομείο Μολάων στη Σπάρτη σε κενή οργανική θέση, με απόφαση του υπουργού Γρηγοράκου το 2014. Ο τέως υπουργός είχε αυτό το δικαίωμα και έχει από την αρχή δηλώσει πως η απόφασή του ήταν νόμιμη και δίκαιη.

Ο γιατρός επί 18 μήνες εργαζόταν κανονικά στο Νοσοκομείο Σπάρτης και όπως αποδείχθηκε από τον ίδιο τον κόσμο έγινε ιδιαίτερα αγαπητός τόσο για την επιστημονική του κατάρτιση όσο και για την εν γένει συμπεριφορά του. Αιφνιδίως το 2015 οι ‘ιθύνοντες’ ανακάλυψαν ‘έλλειψη’ νομιμότητας στην απόφαση του υπουργού. Έτσι είπαν και αποφάσισαν, όπως δήλωναν, να επαναφέρουν τη νομιμότητα.

Του αφαίρεσαν την οργανική του θέση στο Νοσοκομείο Σπάρτης, η οποία από τότε παραμένει κενή. Αποφάσισαν πως ο εργαζόμενος έπρεπε να υποστεί τις συνέπειες της απόφασης της διοίκησης και να επιστρέψει πίσω στους Μολάους. Μετά από 18 μήνες!

Τον έστειλαν πίσω στους Μολάους, με απόφαση του νέου Υπουργού κ. Ξανθού.  Αλλά για μερικές ώρες!!! Αυθημερόν, η οργή και αντίδραση του κόσμου, αλλά και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Σπάρτης, ανάγκασαν τη διοίκηση να τον επαναφέρει με μια στην ουσία ‘ημερήσια’ μετακίνηση!

Με αυτή την ‘ημερήσια’ μετακίνηση, ο γιατρός υπηρετεί στη Σπάρτη εδώ και 17 μήνες σαν ‘φιλοξενούμενος’. Στην πραγματικότητα δεν ανήκει στο προσωπικό του νοσοκομείου Σπάρτης, αλλά σε εκείνο των Μολάων.

Η ερώτηση αυτονόητη και απλή. Γιατί επί δυο χρόνια περίπου  δεν έλυσαν το θέμα;  Ποιοί και γιατί ταλαιπωρούν το γιατρό;

Δεν είναι λογικό ένας εργαζόμενος να αισθάνεται όμηρος μετά από τόσους μήνες;

Προφανώς απογοητευμένος από τη συμπεριφορά των αρμοδίων εδώ και 12 μήνες, αποφάσισε και αιτήθηκε τη μετάθεσή του από τους Μολάους στην Καλαμάτα.

 Οι πληροφορίες μας λένε πως στην Καλαμάτα, επιθυμούν και επιδιώκουν την μετακίνησή του στο Νοσοκομείο τους. Γιατί άραγε;

 Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως από καμία ενέργεια υπευθύνων, δεν διαφάνηκε πως στο Νοσοκομείο της Σπάρτης τον θεωρούν αναγκαίο!

Όπως όλα δείχνουν, ο Νεοκλής Κρητικός θα τραβήξει για άλλες πολιτείες, κάτι που θα αποτελέσει ισχυρότατο πλήγμα στο χώρο της Υγείας του νομού, ο οποίος σίγουρα δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει επιστήμονες του βεληνεκούς και του διαμετρήματος του εν λόγω γιατρού.

Τα ερωτήματα πολλά! Ένα όμως βάζουν κυρίαρχα οι πολίτες. Ποιοι τελικά επιθυμούν την απομάκρυνση του Νεοκλή Κρητικού από τη Λακωνία;  Γιατί δεν πράττονται τα δέοντα, ώστε να λυθεί μία και καλή το εν λόγω ζήτημα, το οποίο «σέρνεται» εδώ και καιρό όχι μόνο στους διαδρόμους του Νοσοκομείου αλλά και στο νομό.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει εκτενές ρεπορτάζ. Οι πληροφορίες του FLY μέχρι στιγμής αναφέρουν ότι ο Νεοκλής Κρητικός, επιθυμεί την παραμονή του στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας. Θυμόμαστε πως γιαυτο το λόγο είχε επιστρέψει από το εξωτερικό όπου εργαζόταν, την Ελβετία. Για να υπηρετήσει στον τόπο που γεννήθηκε!

Άλλωστε, η αδιαπραγμάτευτη επιστημονική του δραστηριότητα και η ισχυρή του προσωπικότητα θα έπρεπε να αποτελούν λόγο υπερηφάνειας για το σύστημα Υγείας του Νομού.

Η γραφειοκρατία περί ανάκλησης της μετάθεσής του σε ένα κράτος που θέλει να αυτοαποκαλείται ευρωπαϊκό μπορεί να παρακαμφθεί αν υπάρχει η βούληση. Άλλωστε, η πολιτική ήταν ανέκαθεν ο χώρος που αναλάμβανε να λύσει τα προβλήματα και όχι να τα προκαλέσει ή να τα οξύνει!