Χαιρετισμός Κουμουνδούρου στην Προεκλογική συγκέντρωση της Σπάρτης

Τι ανέφερε ο συντονιστής της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ

Πολίτες της Λακωνίας

Φίλες και φίλοι

Συντρόφισσες και σύντροφοι

Η παρουσία σας εδώ στην Σπάρτη σήμερα φανερώνει ότι κάνουν λάθος όσοι έχουν προεξοφλήσει ότι την ερχόμενη Κυριακή το βράδυ θα πανηγυρίζουν τα καρτέλ, οι ισχυροί του πλούτου και τα ολιγαρχικά συμφέροντα !

Την Κυριακή είμαι βέβαιος θα πανηγυρίζει ο Λαός!!

Την επιθυμία του Ελληνικού Λαού την Κυριακή να έρθει μια μεγάλη αλλαγή στον τόπο και την ζωή μας δείχνει η σημερινή παρουσία σας.

Είναι ήδη αποφασισμένος ο κόσμος να κάνει την οργή του πολιτική πράξη, όχι απλά για να στείλει μήνυμα, αλλά για να στηρίξει την Αλλαγή, την Δημοκρατία, την Δικαιοσύνη παντού.

Μετά την δημόσια ομολογία του ο κ. Μητσοτάκης για το σκάνδαλο των υποκλοπών, αναρωτιόμαστε τι ακριβώς επιθυμεί ζητώντας την ψήφο του ελληνικού λαού.

Ψήφο εξαγνισμού; Ψηφίστε με για να με απαλλάξετε, να με καθαρίσετε από κάθε ευθύνη; Είναι αντιδημοκρατικές εκτροπές εξίσου ισχυρές η αποστασία και οι παρακολουθήσεις. Αλλά όπως μας διδάσκει η λαϊκή σοφία «Κατά μάνα κατά κύρη κατά γιός και θυγατέρα»

Απευθυνόμαστε σήμερα από δω από την Σπάρτη, στους έντιμους δημοκράτες συντηρητικούς πολίτες και τους ρωτάμε , θα γίνετε συνένοχοι με την ψήφο σας στο βιασμό της δημοκρατίας;

Είναι πράγματι φοβερό ώρες-ώρες, πιάνοντας το μικρόφωνο ο κ. Μητσοτάκης αντιπολιτεύεται μανιωδώς τον εαυτό του.

Πετάει την γραβάτα και μας λέει «δεν γίνεται να ταλαιπωρούνται ασθενείς στους διαδρόμους των νοσοκομείων, να περιμένουν μήνες για μια εγχείρηση»

Μα καλά αυτά που ζούμε τέσσερα χρόνια τώρα ποιος τα δημιούργησε, ποια πολιτική άραγε, ποιό κόμμα και ποιος πρωθυπουργός;

Ποιος μέσα στην πανδημία αντί να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το κατεδάφιζε μεθοδικά αδιαφορώντας για την υγεία των πολιτών.

Πέρα από τους νεκρούς του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη είναι και οι χιλιάδες νεκροί του κοβιτ που πέθαιναν αβοήθητοι εκτός ΜΕΘ.

Γιατί ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του θεωρούσαν ότι είναι πολυτέλεια οι ΜΕΘ στο ΕΣΥ.

Ποιος έβαλε το νέο να δουλεύει απλήρωτα δωδεκάωρα;

Ποιος έκανε το συνταξιούχο να ντρέπεται που δεν μπορεί να δώσει χαρτζιλίκι στα εγγόνια του; Την εργαζόμενη μάνα που με δύο επισκέψεις στο σουπερ μάρκετ για τα απαραίτητα του νοικοκυριού να φεύγει ο μισθός του μήνα;

Ποιος έκανε τους μαθητές που αυτές τις μέρες ετοιμάζονται για τις εξετάσεις να τρέμουν μην πέσουν στην μέγγενη της ελαχίστης βάσης εισαγωγής; Τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να αγωνιούν και να προβληματίζονται αν θα μπορέσουν να παράγουν στη γη τους ή αν θα εγκαταλείψουν την ύπαιθρο.

Ποιος οδήγησε επτακόσιες χιλιάδες νοικοκυριά να έχουν χάσει τον ύπνο τους γιατί κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους στους πλειστηριασμούς;

Αυτός που τα δημιούργησε με την πολιτική αυτά και τόσα άλλα έρχεται σήμερα και κάνει αντιπολίτευση στον εαυτό του και τάζει αυτά που δεν έκανε τα τέσσερα χρόνια τώρα ότι θα τα κάνει την νέα τετραετία.

Οι πολίτες όμως ζητάνε να σταματήσει το καθεστώς της αδικίας, να έχουν μια ευκαιρία να ανασάνουν, να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Όλος αυτός ο κόσμος ζητάει να αλλάξει η ζωή του.

Θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε πράξη την επιθυμία του, την προσδοκία του. Αρκεί οι προσδοκίες του και τα συναισθήματα του να μεταφραστούν σε απόφαση ψήφου.

Ψήφου στον ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ.

Με την ψήφο σας μπορεί να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.

Υπάρχουν ωστόσο δυνάμεις στο χώρο της Αριστεράς που αντιλαμβάνονται διαφορετικά τα πράγματα, που αξιολογούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ 15-19 ως την χειρότερη όλων των εποχών.

Τι μπορούμε να πούμε άραγε. Εγκατέλειψαν ακόμα και το ανιστόρητο δίλλημα «τι Παπάγος τι Πλαστήρας» αφού επιλέγουν «Παπάγο» παρέχοντας του σταθερά ανοχή.

«Ο λαός μόνο μπορεί να σώσει το λαό» το «ο σώζων εαυτών σωθήτω» δεν μπορεί να αποτελεί αξιόπιστη πολιτική πρόταση για την σύγχρονη Αριστερά.

Τον λαό τον σώζει η ενότητα σύντροφοι!! Αυτή είναι η πολιτική πρόταση της Αριστεράς του αιώνα μας.

Γιατί η Αριστερά όταν χρειάστηκε οικοδόμησε την ενότητα, ανέλαβε ευθύνες, δυσανάλογες με το μπόι της, για να στηρίξει τον αγωνιζόμενο λαό μας στην κατοχή ενάντια στο φασισμό και την πείνα, πρωτοστατώντας στην ίδρυση του ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΕΠΟΝ . Στον αγώνα του για δημοκρατία και προκοπή στα μαύρα χρόνια της τρομοκρατίας της Δεξιάς του Παπάγου και της ΕΡΕ, στον Ανένδοτο, ο λαός βρήκε αποκούμπι στην ΕΔΑ και την Δημοκρατική

Νεολαία Λαμπράκη. Στην χούντα μέσα από τις αντιδικτατορικές οργανώσεις.

Τέλος έβαλε πλάτη, με το ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα δύσκολο περιβάλλον.

Ανέλαβε την διακυβέρνηση για να μην χρεοκοπήσει και βυθιστεί η ελληνική κοινωνία στην φτώχεια που την είχαν σπρώξει οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Τα κατάφερε, παρά τα λάθη και τις αστοχίες, αυτή είναι η αριστερά της δράσης. Η αριστερά που ανοίγει ρωγμές και δίνει μάχες σε όλα τα μέτωπα για το καλό των πολιτών και των αναγκών τους.

Δημιουργεί τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις και δεν περιμένει να ωριμάσουν μόνες τους για να δράσει. Δεν απλώνει συρματοπλέγματα για να δείχνει διαφορετική και ιδεολογικά καθαρή.

Γι’ αυτό σήμερα ζητάμε από το λαό μας, να μας δώσει την πρώτη ευκαιρία για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας, το συμβόλαιο της ΑΛΛΑΓΗΣ.

Είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρουμε.

Όλο αυτό το διάστημα απευθυνθήκαμε στους συμπολίτες μας στο νομό Λακωνίας συζητήσαμε μαζί τους το πρόγραμμα μας. Τις προτάσεις μας για ένα νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό μοντέλο για την Λακωνία.

Δεσμευτήκαμε να δώσουμε λύσεις για να ζουν αξιοπρεπώς οι Λάκωνες.

Φίλες και φίλοι

Έμειναν τέσσερες μέρες ακόμα, θέλω να σας ζητήσω να μην σταματήσετε να μεταδίδετε παντού το μήνυμα της νίκης.

Γιατί

ΣΥΡΙΖΑ πρώτος στις εκλογές σημαίνει ΑΛΛΑΓΗ

ΣΥΡΙΖΑ πρώτος στις εκλογές σημαίνει προοδευτική κυβέρνηση την επομένη μέρα.

ΣΥΡΙΖΑ πρώτος στις εκλογές σημαίνει Δικαιοσύνη παντού, Δικαιοσύνη για όλους.

Η μόνη λοιπόν αντισυστημική και η μόνη τιμωρητική ψήφος είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Γι` αυτό λοιπόν δυναμώνουμε τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σ’ αυτές τις εκλογές! Ανοίγουμε τον δρόμο για σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης την επόμενη μέρα.

Την Κυριακή ψηφίζουμε με απλή αναλογική αλλά και απλή λογική.

Καλούμε όλους τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες που θέλουν μια σημαντική αλλαγή στην ζωή τους να κάνουν το βήμα.

Με την ψήφο τους να ανοίξουν το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο.

Να πάμε όλοι μαζί αυτές λίγες μέρες που μας έμειναν . Με δύναμη, για να φέρουμε τη νίκη και τη μεγάλη αλλαγή.

Για να αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, για να μειωθούν δραστικά οι τιμές, να χτυπηθεί η αισχροκέρδεια, να διαγραφεί και να ρυθμιστεί το ιδιωτικό χρέος, να ξαναγυρίσει το χαμόγελο στη νοικοκυρά, τη μάνα, τον αγρότη, τον επαγγελματία, τον υπάλληλο, τον συνταξιούχο,

τις νέες και τους νέους.

Γιατί η Ελλάδα χρειάζεται Κυβέρνηση που να νοιάζεται για τους πολλούς, για τους αδύναμους για τους νέους και τις νέες.

Για να σηκωθεί ξανά ο ήλιος της Δικαιοσύνης πάνω από την πατρίδα μας!

Για να κάνουμε πράξη τη μεγάλη Αλλαγή!

Γεια σας και με την νίκη!!