Βρετανοί καθηλωμένοι στην Καλαμάτα λόγω Thomas Cook

Το δυσάρεστο γεγονός της πτώχευσης της ταξιδιωτικής εταιρείας Thomas Cook, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των τουριστών που κάνουν διακοπές μέσω αυτής, επηρεάζει και την Καλαμάτα. Μάλιστα, για την αντιμετώπιση της κατάστασης που προκλήθηκε, έφτασαν στο αεροδρόμιο Καλαμάτας στελέχη της Βρετανικής Πρεσβείας των Αθηνών, ώστε να οργανωθεί ο επαναπατρισμός των επισκεπτών.

Για το ζήτημα, η Αντιδήμαρχος Ελένη Αλειφέρη επικοινώνησε με τον Αερολιμενάρχη, τονίζοντας ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα συνδράμει με όποιο πρόσφορο τρόπο. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, τα στελέχη των Βρετανικών Αρχών φιλοξενούνται στο Γραφείο Τουριστικής Υποστήριξης, που ο Δήμος διαθέτει στο Αεροδρόμιο.

Οι Βρετανοί αρμόδιοι έκαναν γνωστό ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και προχωρεί η διαδικασία του επαναπατρισμού των ταξιδιωτών.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει εκτίμηση των συνεπειών στην τοπική οικονομία, δεδομένου ότι διεξάγονταν 4 πτήσεις εβδομαδιαίως αυτής της εταιρείας προς το αεροδρόμιο Καλαμάτας και υπήρχαν προγραμματισμένα δρομολόγια μέχρι και τις αρχές Οκτωβρίου.