Βραζιλία: 39 νεκροί στις χειρότερες πλημμύρες εδώ και 80 χρόνια

Η στιγμή κατάρρευσης γέφυρας (video)

Ένα τρομακτικό βίντεο καταγράφει τη στιγμή που ένας άνδρας στη νότια Βραζιλία αποφεύγει την τελευταία στιγμή την πτώση σε ποτάμι κατά την κατάρρευση μιας γέφυρας.

Η γέφυρα δεν άντεξε στις επιπτώσεις της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τα τελευταία 24ωρα τη νότια Βραζιλία και κατέρρευσε στον αυτοκινητόδρομο RSC-287, στη Σάντα Μαρία, κοντά στην περιοχή Arroio Grande.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει τεράστιες πλημμύρες στην πολιτεία Ρίο Γκράντε ντο Σουλ της Βραζιλίας – τις χειρότερες εδώ και 80 χρόνια, σύμφωνα με τις Αρχές –. Η στάθμη των υδάτων σε κάποιες πόλεις ξεπέρασε τα επίπεδα των ιστορικών πλημμυρών του 1941 και έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο αφότου τηρούνται τα σχετικά αρχεία εδώ και ενάμιση αιώνα, σύμφωνα με τη Γεωλογική Υπηρεσία της Βραζιλίας.

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους και άλλοι 68 εξακολουθούν να αγνοούνται, ενώ δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους. Η κακοκαιρία στη νότια Βραζιλία έχει προκαλέσει σε κάποιες περιοχές διακοπές στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση.