Βράβευση Ιωάννη Βαρβιτσιώτη στο Γεωργίτσι

Το Σάββατο 20 Αυγούστου 2022, στην επάνω πλατεία Γεωργιτσιου Λακωνίας, έλαβε χώρα η βράβευση του Γιάννη Βαρβιτσιώτη από τον Σύνδεσμο των εν Αττική Γεωργιτσιανων Λακεδαίμονος και τον πρόεδρο Δ.Σ. Χρήστο Ηλ. Τσίχλη. Η τιμητική εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον Λάκωνα Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, με ομιλητές τον Αντώνη Βαρζάκη υπεύθυνο εκδηλώσεων του Συνδέσμου, τον Γεώργιο Πανταζέλο επίτιμο πρόεδρο του Συνδέσμου, τον Αθανάσιο Πανταζέλο συνεργάτη του Ιωάννη Βαρβιτσιώτη για πολλά χρόνια. Ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης συνοδευόταν από την κόρη του Ελένη Βαρβιτσιώτη, γνωστή δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ και δημοσιογράφο σε ευρωπαϊκα μέσα ενημέρωσης. Κατά την είσοδο του Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, ο καλλιτέχνης Παντελής Πανταζέλος, τον καλοσωρισε με τραγούδι και αμέσως μετά τον καλοσωρισε ο πρόεδρος Δ.Σ. Χρήστος Ηλ. Τσίχλης . Ο νομικός Κωνσταντίνος Τσίπουρας, ως δραστήριο μέλος της τοπικής κοινωνίας, γνωστός φίλος του κ. Βαρβιτσιώτη και αθόρυβος εργάτης , συνέβαλε καθοριστικά στην διοργάνωση της τιμητικής αυτής εκδήλωσης. Στην τιμητική αυτή εκδήλωση παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Πελοποννήσου Θεόδωρος Βερούτης ο οποίος αναφέρθηκε στο έντονο ενδιαφέρον του κ. Βαρβιτσιώτη για την Λακωνία μας. Ο εφημέριος Καστορείου πάτερ Νεκτάριος και ο εφημέριος Γεωργιτσίου πάτερ Ιωάννης ως εκπρόσωποι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Τσίχλης και ο εφημέριος Καστορείου πάτερ Νεκτάριος ανέγνωσαν χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης, ο οποίος είχε προγραμματισμένη από καιρό υποχρέωση στην Δημητσάνα. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, ανέγνωσε συγχαρητήριο- ευχαριστήριο μήνυμα του Θανάση Δαβάκη Βουλευτή Λακωνίας, του Νεοκλή Κρητικού Βουλευτή Λακωνίας, του Νίκωνα Τζινιέρη Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη αναπληρωτή υπουργού εξωτερικών και του Θωμά Βαρβιτσιώτη επικοινωνιακού συμβούλου του πρωθυπουργού της χώρας, του Ινστιτούτου Κωνσταντίνος Καραμανλής και του υπουργού εξωτερικών κ. Δένδια. Στην τιμητική εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Χρήστος Κανακακος αντιδήμαρχος Σπάρτης ως εκπρόσωπος του Δήμου Σπάρτης ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για τον κ. Βαρβιτσιώτη, ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας Καστορείου Βασίλειος Λαγανάς ο οποίος συνεχάρη τον Σύνδεσμο για την πρωτοβουλία του και τον κ. Βαρβιτσιώτη, ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας Πελλάνας Ιωάννης Ρασσιάς, ο οποίος ταυτόχρονα κατέχει και την θέση του προέδρου δημοτικής οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Σπάρτης, ο ευεργέτης της περιοχής Γεώργιος Κουνάβης. Ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης ευχαρίστησε τον Σύνδεσμο των εν Αττική Γεωργιτσιανων Λακεδαίμονος για την πρωτοβουλία και αναφέρθηκε στην αγάπη του για την Λακωνία, για την ανάγκη δημιουργίας νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στην Σπάρτη, για την πρόταση του να δοθούν κίνητρα και να δημιουργηθούν υποδομές στα χωριά, για την παλαιότερη πρωτοβουλία του για την ανάδειξη των αρχαίων της Πελλάνας και για τον θετικό ρόλο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου . Επικεντρώθηκε στον διαρκή αγώνα του, για την δημιουργία νέου αρχαιολογικού μουσείου Σπάρτης και στο τέλος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους. Συντονιστής της εκδήλωσης, ο επίτιμος πρόεδρος Γεώργιος Πανταζέλος. Ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης του Μιλτιάδη, είναι νυν Πρόεδρος του Σωματείου «Φίλοι του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης», πρώην Αντιπροέδρος της Νέας Δημοκρατίας, πρώην Προέδρος του ιδρύματος “Κωνσταντίνος Καραμανλής”, πρώην υπουργός της χώρας μας και πατέρας του αναπληρωτή υπουργού εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης εχει αποδείξει την διαχρονική αγάπη του για την Λακωνία και για την χώρα μας.

Η δωρεά Βιβλιοθήκης στο Πρωτοδικείο Σπάρτης, η δωρεά προσωπικών κειμηλίων στο πολεμικό Μουσείο Αθηνών, οι διαρκείς πιέσεις του για την δημιουργία νέου αρχαιολογικού Μουσείου στην Σπάρτη, η υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων και η εν γένει πατριωτική του στάση, η συνολική θετική προσφορά, τα εξοπλιστικά προγράμματα για την ενίσχυση της χώρας μας ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, το ήθος του ως μάθημα για τους πολιτικούς του σήμερα κ.α.. Η ιστορική Σπάρτη που διδάσκεται παγκοσμίως, δεν διαθέτει σύγχρονο αρχαιολογικό Μουσείο και ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης αγωνίζεται καθημερινά για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, προς όφελος της Λακωνίας μας.