Βραδιές λογοτεχνίας στη Βαμβακού

Ο Χρήστος Φλουρής έρχεται στη Βαμβακού στις 18 Ιανουαρίου 2020!

Μία νέα πολιτιστική ενότητα εγκαινιάζεται.

Ενδιαφέρουσες βραδιές λογοτεχνίας έρχονται το 2020 στο σχολείο της Βαμβακούς, βραδιές με ανα-τροπές, συζήτηση και ιδιαίτερες απόψεις! Μία διαφορετική προσέγγιση της λογοτεχνίας μέσα από τις κοι-νωνικοπολιτικές εξελίξεις της σύγχρονης εποχής επιδιώκει να πραγματοποιήσει η Vamvakou Revival, στο πλαίσιο της νέας πολιτιστικής ενότητας που εγκαινιάζει τον Ιανουάριο του 2020. Κάθε συνάντηση μας κι ένας ξεχωριστός εκπρόσωπος του χώρου από τη νέα γενιά, αλλά και την παλιά φρουρά του συγγραφικού κόσμου. Άνθρωποι που μέσα από τη γλαφυρή τους πένα σκιαγραφούν την πραγματικότητα ή μια δική τους πραγματι-κότητα. Κάθε βραδιά θα αποτελέσει έναν ανοιχτό διάλογο εφ’ όλης της ύλης για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, για εξελίξεις και γεγονότα.

Ο συγκεκριμένος κύκλος εκδηλώσεων περιλαμβάνει 6 παρουσιάσεις καταξιωμένων συγγραφέων εντός του έτους, καθένας εκ των οποίων, ανά δύο μήνες, έρχεται στη Βαμβακού και ξεδιπλώνει τους σημαντικότερους σταθμούς της λογοτεχνικής καριέρας του, τις πτυχές της προσωπικότητάς του, καθώς και την προσωπική του αλήθεια σε θέματα του κοινωνικοπολιτικού γίγνεσθαι.

Ο Χρήστος Φλουρής στη Βαμβακού

Το πρώτο μας ραντεβού δίνεται το Σάββατο 18 Ιανουαρίου, στις 18:00, στο σχολείο του χωριού. Η Vamvakou Revival υποδέχεται τον Χρήστο Φλουρή για μία ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Λίγα λόγια για το Χρήστο Φλουρή

Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης το 1969, σπούδασε Ιστορία & Αρχαιολογία στη φιλοσοφική Σχολή Ρεθύ-μνου και στη συνέχεια εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Istitutto Universitario Orientale, στη Νάπολη της Ιταλίας. Σήμερα, ζει και εργάζεται στη Σπάρτη, σε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Έχει γράψει: Υπόθεση Μανδραγόρας (εκδόσεις Ελκυστής), Χάρτινες μνήμες (εκδόσεις Διόπτρα), Marea (εκ-δόσεις Ανάτυπο), Σχεδόν αθόρυβα (Άνεμος Εκδοτική), Σπίθα (Άνεμος Εκδοτική, Ιφιγένειες (Άνεμος Εκδοτική), Ενδόμυχα (εκδόσεις Χαραμάδα).

Περιεχόμενο κάθε συνάντησης – βραδιάς

Η παρουσίαση του βιογραφικού των συγγραφέων θα γίνεται σπονδυλωτά μέσα από την επίδραση που είχαν τα βιώματά τους στο συγγραφικό τους έργο. Στη συνέχεια, θα φωτίζονται απόψεις και τοποθετήσεις ευρύτερης θεματικής, που αναδεικνύονται μέσα από τα βιβλία τους, ενώ θα γίνεται παράλληλη αναφορά στις επιρροές που δέχτηκαν από άλλους λογοτέχνες. Θα ακολουθεί διάλογος για θέματα της κοινωνικής και πολιτικής επι-καιρότητας με τους παρευρισκομένους, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα παρεμβάσεων και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Σημείο συνάντησης: Σχολείο Βαμβακούς | Είσοδος δωρεάν.

Όλες εκδηλώσεις υλοποιούνται από την ομάδα Vamvakou Revival και εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτο-βουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, που πραγματοποιείται με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Χρήσιμες πληροφορίες

Μην ξεχνάτε τα επιπλέον επιδοτούμενα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Λακωνίας, προς και από τη Βαμβακού, που εντάσσονται στο πλαίσιο του εγχειρήματος Αναβίωσης της Βαμβακούς, που υλοποιείται με αποκλειστική δω-ρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ειδική τιμή εισιτηρίου: 3 ευρώ/διαδρομή.

Aπό τη Σπάρτη προς τη Βαμβακού

Σάββατο στις 14:00 και Κυριακή στις 10:00

Αναχώρηση: ΚΤΕΛ Σπάρτης

Άφιξη: Είσοδος του χωριού της Βαμβακούς (Σταθμός Συγκινήσεως)

Από τη Βαμβακού προς τη Σπάρτη

Σάββατο στις 20:00 και Κυριακή στις 17:00

Αναχώρηση: Είσοδος του χωριού της Βαμβακούς (Σταθμός Συγκινήσεως)

Άφιξη: ΚΤΕΛ Σπάρτης

Εστιατόριο-καφέ Βουρέικο

Σας περιμένει, στην πλατεία του χωριού, να απολαύσετε από παραδοσιακό πρωινό έως δείπνο, παραδοσιακά γλυκά αλλά και αυθεντικές λακωνικές συνταγές και όχι μόνο, καφές, ροφήματα ή ποτό και μια εξαιρετική λίστα κρασιών για να συνοδεύσετε τις αλμυρές και γλυκές γαστρονομικές επιλογές σας.

Μέσα στη σάλα του λειτουργεί εκθετήριο παραδοσιακών προϊόντων, αρκετά από τα οποία χρησιμοποιούνται και στην παρασκευή των εδεσμάτων. Καρύδια, βότανα, αποξηραμένοι καρποί του δάσους και άλλα τοπικά προϊόντα είναι διαθέσιμα προς δοκιμή και αγορά.

Εστιατόριο-καφέ Βουρέικο, τηλέφωνο κρατήσεων: 2731-0-27964.

#WeekendatVamvakou

#VamvakouRevival

Επικοινωνία

Ομάδα Vamvakou Revival

Βαμβακού, 230 67, Λακωνία

[email protected]

+30 27310 76233 www.vamvakourevival.org

Like us on Facebook @VamvakouRevival

Follow us on Instagram @vamvakourevivalorg