Βορίδης: “Θα δώσουμε άλλα 100 εκατ. ευρώ στους Δήμους έως το τέλος του έτους”

«Θεσμικά είμαστε έτοιμοι"

Για την επιπλέον οικονομική βοήθεια που θα λάβουν οι Δήμοι μέχρι τέλος του χρόνου, μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Συγκεκριμένα είπε ότι «Θεσμικά είμαστε έτοιμοι (…) Νομίζω ότι είμαστε όλοι συντονισμένοι και το μήνυμα έχει αρχίσει και περνάει και όλοι καταλαβαίνουμε την αξία της προσπάθειας». Ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ3 αναφέρθηκε και στην εξοικονόμηση ενέργειας που έχει ζητηθεί από όλους τους δημόσιους φορείς.

«Το κλίμα που έχω λάβει είναι ότι είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Είναι μια προσπάθεια στην οποια πρέπει να προχωρήσουμε», είπε ακόμη.

Ως προς τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να στηριχθεί η τοπική αυτοδιοίκηση, υπογράμμισε: «Έχουμε δώσει 90 εκατ. ευρώ παραπάνω στους δήμους για την ενεργειακή τους στήριξη και είπαμε ότι θα δώσουμε άλλα 100 εκατ. ευρώ έως το τέλος του έτους».

«Από τη στιγμή που θα έχουμε επίτευξη των στόχων αυτών, όχι μόνο θα πάρουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση οι Δήμοι, αλλά προφανώς θα μπορέσουμε να δώσουμε κάτι πρόσθετο ως προϋπολογισμό» πρόσθεσε.

Σε ότι έχει να κάνει με τον εκλογικό νόμο, ο υπουργός παρέπεμψε στην αυριανή συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.