Βλαχιώτη | Παράσταση διαμαρτυρίας για την Υγεία

Αγροτοκτηνοτρόφοι Ευρώτα: «Τα μόνιμα υποστελεχωμένα νοσοκομεία, τα αποψιλωμένα Κέντρα Υγείας και φυσικά τα Αγροτικά Ιατρεία στα χωριά μας, που έχουν καταντήσει να είναι γραφεία συνταγογράφησης και μάλιστα, για κάποιες μέρες το μήνα, είναι δεδομένο ότι δεν καλύπτουν τις ανάγκες μας»

Το μεγάλο πρόβλημα της Υγείας που ταλανίζει τον τόπο μας και το νομό μας για αρκετά χρόνια, σήμερα οξύνεται για μια ακόμα φορά, φέρνοντας τους κατοίκους του νόμου σε απόγνωση και βάζοντας τις ζωές μας σε κίνδυνο!

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους γιατρούς και το προσωπικό που με εξοντωτικά ωράρια, κακοπληρωσιά, εργασιακές σχέσεις λάστιχο, δίνουν το αγώνα καθημερινά για να κρατηθεί το κέντρο υγείας ανοικτό.

Σήμερα μαζί με εμάς κινητοποιούνται οι γιατροί του Νοσοκομείου των Μολάων καθώς και Σύλλογοι Γονέων μαζί με κατοίκους στο Κ.Υ. του Γυθείου. Οι λόγοι είναι κοινοί και μας αφορούν όλους. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο!

Τα μόνιμα υποστελεχωμένα νοσοκομεία, τα αποψιλωμένα Κέντρα Υγείας και φυσικά τα Αγροτικά Ιατρεία στα χωριά μας, που έχουν καταντήσει να είναι γραφεία συνταγογράφησης και μάλιστα, για κάποιες μέρες το μήνα, είναι δεδομένο ότι δεν καλύπτουν τις ανάγκες μας.

Το 2024 το Κ.Υ όχι μόνο δεν έχει παιδίατρο, καρδιολόγο, οδοντίατρο ,οφθαλμίατρο και άλλες αναγκαίες ειδικότητες για να καλύψει βασικές ανάγκες των κατοίκων του Δήμου μας, αναγκάζοντας μας να βάζουμε όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, αλλά κινδυνεύει να κλείσει!

Είμαστε σήμερα εδώ γιατί τα προβλήματά μας ξέρουμε καλά ότι δεν θα λυθούν από διάφορους “σωτήρες”, αλλά μόνο με τους αγώνες μας!

Στέλνουμε το μήνυμα από εδώ για να φτάσει παντού !

Δεν ανεχόμαστε άλλο το “πάμε κι όπου βγει” και το “αν έχεις λεφτά ζεις, εάν δεν έχεις πεθαίνεις”.

Δεν ανεχόμαστε να μπαίνει η υγεία και η ζωή μας στην εγκληματική ζυγαριά “κόστους -οφέλους”, μόνο και μόνο για να μεγαλώνουν περισσότερο τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων της υγείας.

Δεν ανεχόμαστε να μην υπάρχουν ασθενοφόρα και να μεταφέρονται οι ασθενείς με δική τους ευθύνη και με κίνδυνο να πεθάνουν στη διαδρομή!

Απαιτούμε :

· Άμεση κάλυψη όλων των κενών θέσεων με το αναγκαίο προσωπικό στο κέντρο Υγείας Βλαχιώτη.

· Νοσοκομεία και δομές Υγείας πλήρως στελεχωμένες, με γιατρούς, νοσηλευτές και άλλο παραϊατρικό – διοικητικό προσωπικό, εξοπλισμένα με όλα τα απαραίτητα σύγχρονα μέσα, με τις κατάλληλες υποδομές.

· Να έχουμε καθολικά δημόσια δωρεάν Υγεία για μας και τα παιδιά μας!

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Δ. Ευρώτα