V.Lab – Ένα STEAM School στη Βαμβακού⁩ με αποκλειστική δωρεά του ΙΣΝ

Τι θα σκεφτόσασταν, αν κάποιος σας έλεγε ότι σε ένα ορεινό χωριό λίγων κατοίκων, ξεκινάει τη λειτουργία του ένα σύγχρονο και καινοτόμο τεχνολογικό κέντρο, στο οποίο θα υλοποιούνται κορυφαία εκπαιδευτικά προγράμματα σε νέες τεχνολογίες, STEAM και ψηφιακές δεξιότητες; Ή ότι ένα σχολείο σε ένα ορεινό χωριό έχει εξοπλιστεί με τελευταίας τεχνολογίας 3D εκτυπωτές, διαδραστικούς πίνακες, συστήματα τηλεδιασκέψεων, laptops/desktops, διαδραστικούς κύβους και Lego EV3 robots;

Δεν γίνεται, θα ήταν η απάντηση. Κι όμως, γίνεται, στη Βαμβακού Λακωνίας!

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, το V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by Stavros Niarchos Foundation), το σύγχρονο και καινοτόμο κέντρο STEAM (Science Technology Engineering Arts Mathematics), στο πρόσφατα ανακαινισμένο σχολείο της Βαμβακούς, ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό, με την πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο του εγχειρήματος Αναβίωσης της Βαμβακούς, που υλοποιείται από τη Vamvakou Revival.

Μια σειρά δωρεάν δοκιμαστικών μαθημάτων θα λάβουν χώρα στο σχολείο της Βαμβακούς, ως γνωριμία με τα αντικείμενα του προγραμματισμού, της ρομποτικής, της μηχανικής, της 3D σχεδίασης, του Internet of Things (IoT), των έξυπνων τεχνολογικών λύσεων και των μαθηματικών.

Τα δοκιμαστικά μαθήματα θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 19/10, το Σάββατο 26/10, την Κυριακή 27/10, το Σάββατο 02/11, την Κυριακή 03/11 και το Σάββατο 09/11. Τα προγράμματα θα αφορούν σε όλες τις ηλικίες παιδιών, ενώ σε κάθε τμήμα μπορούν να συμμετέχουν έως 12 παιδιά. Για τη συμμετοχή στο αντίστοιχο μάθημα απαιτείται προεγγραφή στα v.lab@vamvakourevival.org ή 2731-0-76233. Προσοχή! Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και οι θέσεις είναι περιορισμένες!

Στο V.Lab, πέρα από προγράμματα STEAM για παιδιά, θα λειτουργεί ως ένα σύγχρονο PC Lab και θα προσφέρονται προγράμματα για ψηφιακές δεξιότητες και εξοικείωση με τους υπολογιστές για ενηλίκους.

Οι εγγραφές στους κύκλους μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν την 10η Νοεμβρίου, σε μια μέρα αφιερωμένη στην καινοτομία και τεχνολογία!

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα στο http://www.vamvakourevival.org/.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων του Σαββατοκύριακου 19-20 Οκτωβρίου ΕΔΩ
#V.Lab #VamvakouRevival

Επικοινωνία

Πρωτοβουλία & Αποκλειστική Δωρεά
Ομάδα Vamvakou Revival
Βαμβακού, 230 67, Λακωνία
info@vamvakourevival.org
+30 27310 76233

http://www.vamvakourevival.org/
Like us on Facebook @VamvakouRevival
Follow us on Instagram @vamvakourevivalorg