Βιβλιοθήκη Σπάρτης | Παρουσιάζεται το καινοτόμο πρόγραμμα FLEX

Το Sparti TechLab τμήμα της Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης (ΔΚΒΣ) και τα American Councils for International Education, διοργανώνουν εκδήλωση ενημέρωσης για το πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών FLEX, το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, στις 11.00, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης στον δεύτερο όροφο.

Το πρόγραμμα FLEX προσφέρει την ευκαιρία σε επιλεγμένους μαθητές να λάβουν υποτροφίες για να ταξιδέψουν στις Η.Π.Α. για ένα χρόνο, να μείνουν σε οικογένεια υποδοχής, και να φοιτήσουν σε αμερικανικό σχολείο.

Το FLEX χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Υπουργείο Εξωτερικών (U.S Department of State) των Η.Π.Α και οργανώνεται από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό American Councils for International Education.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου που είναι γεννημένοι από 1 Ιανουαρίου 2002 έως 15 Ιουλίου 2004. Η επιλογή των μαθητών γίνεται μέσω αξιοκρατικού και χωρίς κόστος διαγωνισμού που είναι ανοιχτός και σε μαθητές με αναπηρία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση για το πρόγραμμα στον ιστότοπο ais.americancouncils.org/flex.

Προσκαλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους στην εκδήλωση ενημέρωσης όπου θα μπορέσουν να γνωρίσουν την ιστορία του FLEX, να μάθουν περισσότερα για την υποτροφία και το περιεχόμενο του προγράμματος καθώς και για τη διαδικασία συμμετοχής στο διαγωνισμό.

Περισσότερες πληροφορίες:
FLEX_2019_Program_Brochure_Greece.pdf
www.discoverflex.org
www.facebook.com/flexingreece/