Βίντεο ντοκουμέντο από το Φαρμακονήσι – Τουρκική ακταιωρός προσπάθησε να εμβολίσει σκάφος του λιμενικού

Πυροβολισμοί στον αέρα από τους Λιμενικούς μας

Βίντεο – ντοκουμέντο με στελέχη του Λιμενικού Σώματος και των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων να πυροβολούν στον αέρα προκειμένου να απωθήσουν τουρκική ακταιωρό που προσπάθησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού στο Φαρμακονήσι, έρχεται στη δημοσιότητα από τη «Δημοκρατία».

Πρόκειται για ένα ακόμα επικίνδυνο περιστατικό που καταγράφηκε το πρωί της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου όταν εντοπίστηκαν τουρκικά αλιευτικά να ψαρεύουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Αμέσως ειδοποιήθηκε σκάφος του λιμενικού σώματος ενώ τα τουρκικά αλιευτικά ειδοποίησαν τη δική τους ακτοφυλακή.

Αρχικά, η τουρκική ακταιωρός άρχισε να κάνει κύκλους γύρω από το ελληνικό σκάφος σε μεγάλη απόσταση, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Στη συνέχεια σταμάτησε και έκανε την παραπλανητική κίνηση προς τα πλάγια του ελληνικού σκάφους. Την τελευταία στιγμή ο Τούρκος καπετάνιος έστρεψε το τιμόνι του, μπήκε πίσω από το ελληνικό και άρχισε να πλησιάζει επικίνδυνα για να το εμβολίσει. Τότε οι τρεις Έλληνες του Λιμενικού που βρίσκονταν στο σκάφος άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα και έτρεψαν σε φυγή τους Τούρκους.

Πηγή: skai.gr