Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας του Σίνζο Άμπε

Μάχη επί 5,5 ώρες έδωσε για τη ζωή του ο Σίνζο Άμπε

Συγκλονισμένη η ανθρωπότητα παρακολουθεί τις εξελίξεις αναφορικά με τη δολοφονία του Ιάπωνα πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε. Η εικόνα από τη στιγμή της δολοφονίας θα μείνει χαραγμένη για πάντα στη μνήμη όσων ήταν εκεί, αλλά και όσων την είδαν μέσω των social media, ενώ θα στιγματίσει την παγκόσμια ιστορία, ως ένα κορυφαίο γεγονός το 2022.

Η εικόνα είναι συγκλονιστική. Ο Σίνζο Άμπε μιλά στον δρόμο, όταν ο 41χρονος Τετσούγια Γιαμαγκάμι τον πλησιάζει και πυροβολεί δύο φορές, αιφνιδιάζοντας τους πάντες. Ένα σύννεφο καπνού καλύπτει τα πάντα τη στιγμή των πυροβολισμών. Αμέσως μετά, ο Σίνζο Άμπε βρίσκεται πεσμένος στο έδαφος αιμόφυρτος. Ακολουθεί αναστάτωση, πανικός και αμέσως μετά η μάχη για τη σύλληψη του δράστη.

Οι εικόνες που ανέβηκαν στα social media είναι συγκλονιστικές:

Ο Σίνζο Άμπε, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας με τη μεγαλύτερη θητεία στο αξίωμα, ο οποίος επιχείρησε να βγάλει την οικονομία από τον χρόνιο αποπληθωρισμό με την τολμηρή πολιτική του, που έμεινε γνωστή ως “Abenomics”, να ενισχύσει τον στρατό και να αντιπαρατεθεί στην αυξανόμενη ισχύ της Κίνας, πέθανε σήμερα σε ηλικία 67 ετών.

Ο ‘Αμπε, ο οποίος παραιτήθηκε το 2020, δέχτηκε σήμερα επίθεση από ένοπλο στη διάρκεια μιας προεκλογικής του ομιλίας και υπέκυψε στα τραύματά του μετά από 5,5 ώρες. Μια επίθεση την οποία ο προστατευόμενός του και εν ενεργεία πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα χαρακτήρισε “απολύτως ασυγχώρητη”.