Απάντηση Βέρδου για τους τραπεζικούς λογαριασμούς

Για λόγους διαφάνειας, ειλικρίνειας και εντιμότητας και προς διασαφήνιση των λεγομένων του δημοτικού συμβούλου κ. Π.Μαστρογιαννάκου στην 14η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ευρώτα, σχετικά με την διατήρηση λογαριασμού του Δήμου Ευρώτα σε υποκατάστημα Τράπεζας της έδρας του Δήμου υπογραμμίζεται ότι:
Ο Δήμος Ευρώτα προς όφελος των δημοτών συνεργάζεται με όλες τις τράπεζες που διατηρούν υποκαταστήματα εντός των ορίων της εδαφικής επικράτειας του, προκειμένου οι δημότες να μην επιβαρύνονται με χρεώσεις προμηθειών κατά την εξόφληση των υποχρεώσεων τους προς τον Δήμο Ευρώτα. Επιπλέον κατά τακτά χρονικά διαστήματα τα ποσά, τα οποία συγκεντρώνονται στις λοιπές τράπεζες, με μέριμνα των διαχειριστών των λογαριασμών κατατίθενται στον βασικό λογαριασμό που τηρεί ο Δήμος Ευρώτα σε άλλο τραπεζικό όμιλο. Η καθυστέρηση μεταφοράς, την οποία επικαλείται ο ως άνω δημοτικός σύμβουλος οφείλεται σε διαδικαστικούς λόγους αναγόμενους στην αλλαγή χρηστών στο τραπεζικό σύστημα. Διευκρινίζεται ότι ούτε ο Δήμαρχος ούτε κάποιο άλλο αιρετό πρόσωπο έχει ανάμειξη ή πρόσβαση στους λογαριασμούς του Δήμου Ευρώτα. Άλλωστε όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία, η ανάμιξη του δημάρχου σε διαχειριστικές ενέργειες της ταμειακής υπηρεσίας και η έκδοση ή συνυπογραφή ή παραλαβή ή εξόφληση επιταγών για λογαριασμό του δήμου δεν επιτρέπονται.
Συλλήβδην, καθίσταται σαφές αφενός ότι, διαπνεόμενοι από ηθικές αξίες και ιδανικά και σεβόμενοι τους δημότες μας, δεν οικειοποιούμαστε τίποτα από όσα ανήκουν στον Δήμο Ευρώτα και δη τα χρήματα του. Οι λαϊκισμοί, η υποκρισία και οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες δεν μας χαρακτηρίζουν. Δυστυχώς για κάποιους, οι δημότες μας έχουν και μνήμη και κρίση, γνωρίζουν και αξιολογούν.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΥΡΩΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΔΟΣ