Βελανίδια | Εθελοντική δράση καθαρισμού μονοπατιού

Από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Μολάων κ Νοτιοανατολικής Λακωνίας

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Μολάων κ Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ) πραγματοποιεί την Κυριακή 10/04 στο πλαίσιο των τακτικών εθελοντικών του δράσεων , καθαρίσμο /συντήρηση στην περιοχη των Βελανιδιων στο μονοπατι Βελανιδια -Γερμανικο παρατητηριο (ΕΡΓΟ) .

Στοχος μας ειναι η αναδειξη της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της χερσονήσου Μαλέα μέσα από τις διαδρομές και τα μονοπάτια του.

Ο σκοπός μας δεν είναι αμιγώς κατασκευαστικός, αλλά πηγάζει από μια βαθύτερη ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης της γενικότερης σχέσης του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον, προωθώντας μια εναλλακτική βιώσιμη προοπτική στις τοπικές κοινωνίες που ερημώνουν και αφήνονται στην τύχη τους .Το όραμα μας, αποτελεί ένα όραμα αναβίωσης, ανάνηψης και όχι αναχωρητισμού. Ένα άδολο όραμα, όπου η βαριά κληρονομία της ελευθερίας των βουνών μας, ζητά να συναντηθεί με τον Κόσμο και να του προσφέρει τα απολεσθέντα στοιχεία του μέτρου και της αυτάρκειας .Είναι σύνηθες να λέμε ότι οι δρόμοι φέρνουν ανάπτυξη. Τα μονοπάτια φέρνουν κάτι καλύτερο: άνθιση των δραστηριοτήτων και της οικονομίας με σταδιακό, οργανικό τρόπο και απόλυτο σεβασμό στη γη και τη φύση.

Kαθε βοηθεία ειναι δεκτή και πολυτίμη.

Για την συμμετοχή απαιτείται τηλεφωνική επικοινωνία με τους συντονιστές, το αργότερο μέχρι Σάββατο μεσημέρι.

Συνάντηση : Λιμανι Νεάπολης στις 08.30 πμ

Πληροφορίες: Αγγελική Πλουμίδη 6976654578 Δημήτρης Ψυχογιός 6974128278