Βαμβακού | To V.Lab ανοίγει ξανά τις πόρτες του

Ελάτε να ταξιδέψουμε στον κόσμο της τεχνολογίας

Τα μαθήματα ρομποτικής ξεκινούν πάλι στο V.Lab! Σας προσκαλούμε τον Ιούλιο στη Βαμβακού να δροσιστούμε και, σε τρία μόλις μαθήματα, να μάθουμε τις βασικές αρχές της ρομποτικής και να διασκεδάσουμε προγραμματίζοντας το ρομποτάκι μας, το εξελιγμένο Lego Mindstorms EV3 robot: να περιηγείται, να αποφεύγει εμπόδια, να ακολουθεί χρωματιστές γραμμές και να μεταφέρει αντικείμενα!

Θα ξεκινήσουμε μια σύντομη επανάληψη (κίνηση, στροφή, αισθητήρας χρώματος και απόστασης, δομή ΕΑΝ). Στο επόμενο μάθημα θα κάνουμε ένα συνδυασμό δομών ΕΑΝ και επανάληψης για “Follow the line”. Ο κύκλος μαθημάτων θα ολοκληρωθεί μαθαίνοντας να μετακινείς ένα αντικείμενο με χρήση του ρομπότ από ένα σημείο σε κάποιο άλλο και με επίδειξη των όσων μάθατε στους γονείς και επισκέπτες.

Ημερίδα Internet Of Things 

Πώς θα σας φαινόταν το αυτοκίνητό σας να σας μετέφερε στη δουλειά χωρίς εσείς να οδηγείτε; Να μπορείτε να ποτίζετε τον κήπο του εξοχικού σας ανάλογα με τις ανάγκες των φυτών και την υγρασία του εδάφους; Να μπορείτε να δείτε αν έχετε γάλα στο ψυγείο σας στο δρόμο για το super market; Αυτές και πολλές άλλες δυνατότητες έρχεται να φέρει το Internet of Things, το Διαδίκτυο των πραγμάτων στην καθημερινότητά μας.

Αντιπροσωπεύει μια κατακλυσμιαία αλλαγή στη ζωή μας, με απεριόριστη δυναμική, που τα όρια τα βάζει μόνο η φαντασία. Σας προσκαλούμε, λοιπόν, την Κυριακή 5 Ιουλίου στη Βαμβακού να μάθουμε τι είναι το IoT, πώς επηρεάζει την εξέλιξη των δικτύων 4ης και 5ης γενιάς και πώς θα αλλάξει τη ζωή μας.

Πρόγραμμα ημερίδας

– Παρουσίαση του Internet of Things – Q&A (45 mins)

– Διάλειμμα (15 mins)

– IoT αισθητήρες, παρουσίαση IoT εφαρμογών – Q&A (45 mins)

– Διάλειμμα (15 mins)

– IoT Workshop προετοιμασία (20 mins)

– Παρουσίαση των ευρημάτων του workshop (20 mins)

Το V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) λειτουργεί στο ορεινό χωριό της Βαμβακούς από την Vamvakou Revival και σχεδιάστηκε με την πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς.