Βαλιώτης: «Με τα νέα τιμολόγια θα αυξηθεί το χρέος της ΔΕΥΑΣ»

«Κανένας στόχος και καμία προεκλογική δέσμευση του κυρίου Δούκα δεν έχει υλοποιηθεί»

Διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής ο επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Ενωτική Κίνηση Σπάρτης» και τέως δήμαρχος Σπαρτιατών, κύριος Βαγγέλης Βαλιώτης.

Αρχικά, αναφέρθηκε σε όλα τα έργα που σχεδίασε και υλοποίησε κατά τη διάρκεια της δημαρχιακής θητείας του, αλλά και σε εκείνα που δρομολόγησε και παρέδωσε στην νυν δημοτική αρχή. «Ο κύριος Δούκας παρέλαβε έναν αναπτυγμένο και υγιή δήμο», δήλωσε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια έκανε λόγο για ζητήματα όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, ο ηλεκτροφωτισμός,  οι αθλητικές υποδομές, η ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου Σπάρτης, το Ξενία και όλα εκείνα τα έργα που ενέταξε ο ίδιος σε προγράμματα.

Ακολούθως, έστρεψε τα βέλη του προς τη δημοτική αρχή Δούκα, τονίζοντας ότι έχει διαφωνεί στη φιλοσοφία που ακολουθεί, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει λύσει σημαντικά ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών, ενώ προβληματική χαρακτήρισε και τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, υποστηρίζοντας ότι η επιθυμία της παράταξής «Δημοτική Ενωτική Κίνηση Σπάρτης» είναι η συνεργασία χωρίς αστερίσκους. «Κανένας στόχος και καμία προεκλογική δέσμευση του κυρίου Δούκα δεν έχει υλοποιηθεί», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κύριος Βαλιώτης.

Επιπλέον, σε ερώτηση του FLY σχετικά με τη ΔΕΥΑΣ και τη νέα τιμολογιακή πολιτική, δεδομένου ότι ο ίδιος είχε διατελέσει πρόεδρος της υπηρεσίας και γνωρίζει από πρώτο χέρι τα οικονομικά δεδομένα, χαρακτήρισε «ψευτοδίλημμα» τη λογική «Είτε αυξήσεις στα τιμολόγια είτε ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΣ», καθώς θα μπορούσε να αναζητηθεί άλλη λύση για την εξυγίανσή της. «Είναι ανεπίτρεπτες τέτοιες αυξήσεις εν μέσω πανδημίας! Καμία ΔΕΥΑ στην Ελλάδα δεν προχώρησε σε τέτοια αύξηση. Δεν έχουν οι δημότες να πληρώσουν και πλέον αισθάνονται ότι η δημοτική αρχή θα τους πάρει τα χρήματα μέσα από το παντελόνι. Με τα νέα τιμολόγια θα αυξηθεί το χρέος της ΔΕΥΑΣ», σημείωσε ο κύριος Βαλιώτης.