Τζιούμης: «Χωρίς πρωτογενή τομέα δεν επιβιώνει ο Δήμος Τρίπολης»

«Θα προχωρήσουμε σε δράσεις προώθησης για τα τοπικά μας προϊόντα»

Ο Δήμος Τρίπολης οργάνωσε ημερίδα, την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023, με θέμα «Τοπική γεωργική παραγωγή – προβλήματα και προοπτικές» που πραγματοποιήθηκε στην τοπική κοινότητα Στενού.

Στην τοποθέτησή του, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης είπε: «Είναι η πρώτη ημερίδα για την αγροτική παραγωγή και κάνοντας αυτοκριτική οφείλουμε να πούμε ότι αυτή έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα. Υπάρχει βέβαια και ο παράγοντας «πανδημία» που δεν επέτρεψε επί 2-2,5 χρόνια να γίνουν δραστηριότητες. Δεν θα είναι η μόνη εκδήλωση, όπως έχουμε συνεννοηθεί με τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής παραγωγής κ. Γιώργο Μαρκόπουλο. Θα ακολουθήσουν κι άλλες ημερίδες και δράσεις προώθησης και διαφήμισης για τα τοπικά μας προϊόντα. Έχουμε προϊόντα ΠΟΠ, όπως το Μοσχοφίλερο και τα Μήλα Πιλαφά και ο Δήμος Τρίπολης μαζί με άλλους φορείς θα προχωρήσει σε δράσεις προώθησής τους.

Εμείς ως δημοτική αρχή προσπαθήσαμε εξαρχής να στηρίξουμε τους αγρότες μας, διότι κατά την άποψή μου ο πρωτογενής τομέας είναι ο πυλώνας πάνω στον οποίο στηρίζεται όλη η τοπική οικονομία. Χωρίς αγρότες και κτηνοτρόφους, δεν επιβιώνει ο Δήμος Τρίπολης. Προσπαθήσαμε από την αρχή, να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, με πολλές παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία, σε αντιπλημμυρικά έργα και τώρα με δράσεις ενημέρωσης και προώθησης.»