Τσίπρας για το «όχι» Μητσοτάκη σε debate στο Mega: «Γιατί δεν έρχεται; Φοβάται;»

Στην Πρέβεζα περιόδευσε το απόγευμα της Παρασκευής ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναφέρθηκε στο αίτημα του Mega για debate με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Λίγο πριν έρθω για να σας μιλήσω, χτύπησε το τηλέφωνό μου, ήταν η Πόπη Τσαπανίδου. Με ενημέρωσε ότι το Mega απέστειλε πρόσκληση σε εμένα και στον κ. Μητσοτάκη, τη μεθεπόμενη εβδομάδα, να πάμε οι δυο μας εκεί σε ένα debate για να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για τις θέσεις των κομμάτων που διεκδικούν την πρωτιά.

»Τι λέτε, να πάω; Τι λέτε, θα έρθει;», ρώτησε τους παρευρισκόμενους ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν θα έρθει γιατί φοβάται; Όποιος φοβάται δεν μπορεί να διεκδικεί την ψήφο του ελληνικού λαού», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, με δήλωσή της αποδέχθηκε την πρόταση του Mega για debate μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών, ωστόσο ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος, ξεκαθάρισε ότι θέση της κυβέρνησης είναι ένα κοινό debate των έξι πολιτικών αρχηγών.

«Πολλά λόγια, κύριε Σκέρτσο, για να πείτε απλά ότι για ακόμη μία φορά ο κ. Μητσοτάκης το βάζει στα πόδια από την αντιπαράθεση με τον κ. Τσίπρα», απάντησε στον Άκη Σκέρτσο η Πόπη Τσαπανίδου.

Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο τηλεοπτικής αντιπαράθεσης με τον Αλέξη Τσίπρα πριν από τις δεύτερες εκλογές.

«Η πρώτη κάλπη, της απλής αναλογικής, πρέπει να έχει debate με όλους. Στις δεύτερες κάλπες υπάρχει λογική, γιατί κάποιος θα πάρει το μπόνους», είχε πει.