Με 156 «ναι» πέρασε η τροπολογία για το ποδόσφαιρο

Πέρασε από τη Βουλή η τροπολογία με την οποία σώζονται ΠΑΟΚ και Ξάνθη από τον υποβιβασμό λόγω πολυιδιοκτησίας. 156 υπέρ και 90 κατά. Ποιοι απουσίασαν από την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Κομματική πειθαρχία έθεσε για τη ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απόντες, αλλά όχι σε αποστολή της Βουλής, σύμφωνα με τον ασκούντα χρέη προέδρου Νικήτα Κακλαμάνη είναι οι βουλευτές: Γιώργος Βαγιωνάς και Αντώνης Σαμαράς από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Μουζάλας, Τάνια Ελευθεριάδου, Σωκράτης Φάμελλος, Τρύφων Αλεξιάδης, Σωκράτης Βαρδάκης, Σταύρος Αραχωβίτης και Έφη Αχτσιόγλου. Οι συγκεκριμένοι βουλευτές έχουν στείλει επιστολή πρόθεσης ψήφου.

Η τροπολογία που σώζει ΠΑΟΚ και Ξάνθη από τον υποβιβασμό, επρόκειτο να ψηφιστεί χθες το βράδυ με… συνοπτικές διαδικασίες, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε και η ψηφοφορία, ονομαστική μετά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε σήμερα.

Η ανακοίνωση της ΕΕΑ ότι ΠΑΟΚ και Ξάνθη προτείνονται για υποβιβασμό, βάσει του άρθρου 69 παρ. 9, 12 του ν.2725/1999 έφερε αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Αρχικά, ο ΠΑΟΚ, ζήτησε μέχρι και την απομάκρυνση του Λευτέρη Αυγενάκη από την Κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς τον «επικίνδυνο για τον αθλητισμό και επίορκο».