Τρία νέα αιολικά σε Κυνουρία και Ζάρακα

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης

Τρία νέα αιολικά πάρκα σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Ηλεκτρονικής Δημοπρασίας που διενεργήθηκε στις 5-9-2022 επελέγησαν και εντάχθηκαν σε καθεστώς στήριξης με τη μορφή λειτουργικής ενίσχυσης .

Συγκεκριμένα δυο στον Πάρνωνα στις θέσεις Κορομηλιά-Μαζαράκι στο Κοσμά Κυνουρίας και στη θέση Μαρατζάκι-Πυργάκι στις ΔΕ Λεωνιδίου-Ζαρακα ισχύος 18,600,000 και 21,900,000 Watt αντίστοιχα και ένα στο Τιμένιο όρος ισχύος 32,000,000 Watt..

Παρά τις χιλιάδες υπογραφές εναντίωσηςκατοίκων του Πάρνωνα, παρά τις αρνητικέςαποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου η κυβέρνηση προχωρά σε αυτό το περιβαντολλογικό και οικονομικό έγκλημα.

Σε μια περίοδο που η ενέργεια και το ηλεκτρικό ρεύμα γίνεται πανάκριβο ως αποτέλεσμα τηςαπελευθέρωσης της Ηλεκτρικής Ενέργειας, του εμπορείου ρύπων, του χρηματιστηρίου ενέργειας, της πράσινης μετάβασης, η κυβέρνηση ταΐζει και αδειοδοτεί και άλλα αιολικά για να κερδοσκοπούν οι μονοπωλιακοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στην ενέργεια.

Καλούμε κάθε λαϊκό φορέα, σωματεία καισυλλόγους να οργανώσουμε τον αγώνα για να μην υλοποιηθούν αυτά τα σχέδια, να μείνουν στα χαρτιά, για ρεύμα φθηνό για τα λαό.