Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Mαραθωνοδρόμος η ποδηλάτισσα που παρέσυρε και σκότωσε το φορτηγό

Στο παρελθόν είχε κατακτήσει δύο φορές την 3η πανελλήνια θέση και δύο φορές της 4η θέση στο Μαραθώνιο της Αθήνας

Σοκαρισμένο παραμένει το πανελλήνιο από το σοκαριστικό τροχαίο που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη με θύμα μια 42χρονη ποδηλάτισσα η οποία παρασύρθηκε από διερχόμενο φορτηγό στην περιοχή της Τούμπας.

Το τροχαίο δυστύχημα συνέβη στη συμβολή των οδών Λαμπράκη και Κατσιμίδη λίγο μετά τις 08:00 το πρωί, ενώ εκείνη την ώρα στη Θεσσαλονίκη έβρεχε. Σύμφωνα με το thesstoday.gr o οδηγός του φορτηγού παρέσυρε την άτυχη 42χρονη ποδηλάτισσα, όταν επιχείρησε να στρίψει επί της Λαμπράκη στο ύψος της Αγίου Δημητρίου. Η γυναίκα εγκλωβίστηκε κάτω από τις ρόδες του οχήματος, ενώ, για τον απεγκλωβισμό της, χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ καθώς και ασθενοφόρο προκειμένου η γυναίκα να μεταφερθεί άμεσα σε νοσοκομείο. Η γυναίκα διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», ωστόσο παρά τις προσπάθειες ανάνηψης, αρχικά των διασωστών της Μονάδας του ΕΚΑΒ και ύστερα των γιατρών του νοσοκομείου, κατέληξε.

Ποια ήταν 42χρονη ποδηλάτισσα

Αθλήτρια με αρκετές διακρίσεις σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο ήταν η 42χρονη ποδηλάτισσα, η οποία παρασύρθηκε από φορτηγό σήμερα το πρωί στην Τούμπα Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τη δρομέα μεγάλων αποστάσεων, Δήμητρα Ιορδανίδου η οποία εργάζονταν στον φορέα «Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας» που ασχολείται με την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης.

Στο παρελθόν είχε κατακτήσει δύο φορές την 3η πανελλήνια θέση και δύο φορές της 4η θέση στο Μαραθώνιο της Αθήνας, ενώ είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους μαραθώνιους της Στοκχόλμης και του Ναγκάνο στην Ιαπωνία.

Είχε αγωνιστεί με τέσσερα διαφορετικά σωματεία (ΠΑΟΚ, ΓΑΣ Κουφαλίων, Ηρακλή και Τρίτων Θεσσαλονίκης). Πριν μερικά χρόνια σταμάτησε την ενασχόληση της με το μαραθώνιο και ασχολήθηκε με το τρίαθλο.
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Πρωινές ώρες σήμερα (02-11-2021) στη διασταύρωση των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Αγίου Δημητρίου, Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 53χρονος ημεδαπός, συγκρούσθηκε με ποδήλατο που οδηγούσε 42χρονη ημεδαπή, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της οδηγού του ποδηλάτου. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης».