Τραγωδία: Νεκροί δύο ορειβάτες σε Πρέβεζα και Λεωνίδιο

Θρήνος στην Πρέβεζα για τον Ηλία Καλαϊτζή που σκοτώθηκε στην Τύμφη όπου είχε πάει με 2 φίλους του για πεζοπορία. Οι τρεις τους επιχείρησαν να φτάσουν στο καταφύγιο της Αστράτας από δύσβατο μονοπάτι. Ο άτυχος άνδρας γλίστρησε και έπεσε στη χαράδρα.

Τραγική ειρωνία | Ο 39χρονος αστυνομικός, πατέρας 4 παιδιών, έπεσε στη χαράδρα ανήμερα των γενεθλίων του. Εντοπίστηκε την Κυριακή νεκρός σε βάθος 700 μέτρων μετά από πολύωρες έρευνες.

Αμέσως στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό του κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες. Τελικά ο 39χρονος αστυνομικός εντοπίστηκε νεκρός το μεσημέρι της Κυριακής σε βάθος 700 μέτρων.

Μόλις η σύζυγός του μόλις πληροφορήθηκε ότι ο άνδρας της αγνοούνταν, απηύθυνε δραματική έκκληση μέσω Facebook: «Ο φίλος σας αγνοείται σε μία χαράδρα, κάντε μία προσευχή για να επιστρέψει στα παιδιά του», έγραψε.

Νέα τραγωδία μέσα σε λίγες ώρες με θύμα ορειβάτη.

Λίγη ώρα μετά το τραγικό τέλος στην αναζήτηση του πολύτεκνου αστυνομικού, που είχε πέσει σε χαράδρα κάνοντας πεζοπορία στην Τύμφη, έγινε γνωστό ότι βρέθηκε νεκρός ένας αναρριχητής, στο Λεωνίδιο.

Πρόκειται για έναν 40χρονο ορειβάτη, υπήκοο ΗΠΑ, που έχασε τη ζωή του σήμερα (14/4/2019) λίγο πριν τις 13:00, μετά από πτώση, καθώς πραγματοποιούσε αναρριχητική διαδρομή στο αναρριχητικό πεδίο “Crash of the Titans” στο Λεωνίδιο.

Στο σημείο έφτασαν άμεσα 2 οχήματα της πυροσβεστικής, αστυνομία, ασθενοφόρο καθώς και πολίτες όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο ακαριαίος θάνατος του άτυχου άντρα.

Η σωρός του μεταφέρθηκε  με ασθενοφόρο στην Κόρινθο για νεκροψία-νεκροτομή ενώ προανάκριση διενεργείται από το Α.Τ. Νότιας Κυνουρίας.

Με πληροφορίες από το Leonidion.gr