Τραγωδία στη Βουλγαρία | Έλληνας σκιέρ νεκρός από χιονοστιβάδα

Η πλαγιά του θανάτου και το λάθος της παρέας

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Φλώρινας με την τραγική είδηση ότι ο «δικός τους» Κωνσταντίνος Μόμτσης ήταν ο Έλληνας που έχασε τη ζωή του από χιονοστιβάδα στη Βουλγαρία.

Ο 36χρονος εντοπίστηκε νεκρός το απόγευμα της Δευτέρας (12/2), καθώς καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στη Βουλγαρία.

Ήταν λάτρης της ορειβασίας και των χειμερινών σπορ και ταξίδευε συνέχεια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Αυτό έκανε και πρόσφατα με τρεις φίλους του, στο Μπόροβετς της Βουλγαρίας, όπου έμελλε να είναι η τελευταία του εξόρμηση.

Θάφτηκαν κάτω από τη χιονοστιβάδα
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Έλληνες σκιέρ κατέβηκαν το πιο απότομο σημείο της πλαγιάς, με αποτέλεσμα να θαφτούν κάτω από τη χιονοστιβάδα.

Οι τρεις κατάφεραν να απεγκλωβιστούν, αλλά δυστυχώς ο 36χρονος δεν τα κατάφερε. Ομάδα διάσωσης που συμμετείχε στην αναζήτησή του τον εντόπισε χθες το απόγευμα νεκρό.

Βουλγαρικά ΜΜΕ: Οι Έλληνες σκιέρ βρίσκονταν εκτός πίστας χιονοδρομικού -Δεν φορούσαν ειδικό πομποδέκτη για τις χιονοστιβάδες
Σύμφωνα με ΜΜΕ της Βουλγαρίας, το περιστατικό συνέβη στο σημείο «Markudjik 3», μια περιοχή που είναι δύσκολα προσβάσιμη. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι Έλληνες σκιέρ βρίσκονταν εκτός πίστας του χιονοδρομικού κέντρου και δεν έφεραν τον ειδικό πομποδέκτη για τις χιονοστιβάδες, που είναι υποχρεωτικός στην περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να βγει εκτός πίστας.

Ο πομποδέκτης (γνωστός με το γαλλικό ακρωνύμιο ARVA) είναι ο Μηχανισμός Εντοπισμού Θυμάτων Χιονοστιβάδων, που επιτρέπει την ανίχνευση ενός θύματος χιονοστιβάδας θαμμένου κάτω από το χιόνι.

iefimerida