Τραγική ειρωνία – Δύο παιδιά χάθηκαν με τον ίδιο τρόπο στην άσφαλτο

Τραγωδία στους ελληνικούς δρόμους. Δύο μικροί άγγελοι χάθηκαν στην άσφαλτο. Την ώρα που οδηγούνταν στην τελευταία της κατοικία η 8χρονη Αννα Μαρία, η οποία βρήκε άδικο τέλος όταν παρασύρθηκε από δύο αυτοκίνητα μπροστά στα μάτια της μητέρας της ενώ πήγαινε στο σχολείο στην Κέρκυρα, άλλη μια οικογένεια στη Μεσσηνία βυθιζόταν στο πένθος θρηνώντας το παιδί της που χάθηκε με εξίσου τραγικό τρόπο.

Ο λόγος για τον 15χρονο μαθητή, ο οποίος επέστρεφε από το σχολείο στο σπίτι του στην Άνθεια Μεσσηνίας. Στην επαρχιακή οδό Θουρίας – Πολιανής, ένα Ι.Χ., με επιβάτες δύο νεαρούς Ρομά, που κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, ξέφυγε από την πορεία του, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, χτύπησε το παιδί και ανατράπηκε.

Ο οδηγός και ο συνεπιβάτης κατάφεραν να βγουν από το όχημα και να τραπούν σε φυγή, χωρίς να ρίξουν ούτε ματιά στον άτυχο μαθητή που ψυχορραγούσε στην άσφαλτο. Μία ώρα αργότερα, ωστόσο, ο οδηγός παραδόθηκε στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, καθώς ήταν ζήτημα χρόνου να εντοπιστεί.

Στο σημείο του τροχαίου έφτασε ασθενοφόρο με γιατρούς και διασώστες, οι οποίοι παρέλαβαν τον μαθητή της α΄ λυκείου και τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Ωστόσο, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες, δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή. Το τραγικό νέο «πάγωσε» την τοπική κοινωνία, τους φίλους και τους συμμαθητές του παιδιού, ενώ οι δικοί του κατέρρευσαν στο άκουσμα του θανάτου του.