Το Sparta Gourmet κερδίζει το στοίχημα!

Η διεύθυνση του εργοστασίου μένοντας πιστή στο όραμα και στην υπόσχεση που έδωσε ο κ. Βαλιώτης Ευστάθιος στα εγκαίνια της νέας του κάθετης μονάδας και παρά το γεγονός πως μετράει πολύ λίγους μήνες ζωής έχει κάνει ήδη μεγάλη αίσθηση στο χώρο της ελιάς και του ελαιολάδου. Το εργοστάσιο καθώς ολοκληρώνει πλέον τις εγκαταστάσεις του προβαίνει καθημερινώς σε εξαγωγές κοντέινερ σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Πέραν αυτού και στα πλαίσια ανάδειξης του λακωνικού προϊόντος έχει ήδη προβεί σε μεγάλες αγορές ελαιολάδου από την ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας. Χαρακτηριστικά οι τελευταίες αγορές αφορούν τις περιοχές των Ανωγείων, των Καλυβίων, του Ξηροκαμπίου και του Γυθείου. Το ίδιο ισχύει και στο χώρο της ελιάς όπου και εκεί παρατηρούνται μεγάλες αγορές από παραγωγούς της Λακωνίας.

Αξιοσημείωτο παραμένει το γεγονός πως οι τιμές που “κρατάει” το εργοστάσιο για τους παραγωγούς που έβγαλαν το λάδι τους στο εργοστάσιο της Sparta Gourmet είναι ακόμα και 40 λεπτά το κιλό ακριβότερες σε σχέση με την τρέχουσα τιμή του λαδιού. Σε επικοινωνία που είχαμε με τη διεύθυνση του εργοστασίου, μας δήλωσαν πως έχουν σκοπό να λάβουν μέρος σε οποιαδήποτε δημοπρασία λάβει μέρος στον ευρύτερο χώρο της Λακωνίας καθως και πως τα τηλεφωνά τους είναι ανοικτά για όποιον εκδηλώσει ενδιαφέρον πώλησης ελιών και ελαιολάδου.

Εμείς από την πλευρά μας ως Λάκωνες οφείλουμε να στηρίξουμε επενδύσεις τέτοιου είδους που γίνονται στην ιδιαίτερη πατρίδα μας. Πέρα από το γεγονός πως τέτοια έργα δίνουν τεράστια οικονομική ανάσα στη Σπάρτη με προσπάθειες σαν και αυτή δημιουργούνται οι κατάλληλες προυποθέσεις έτσι ώστε το ευλογημένο δέντρο της ελιάς να πάρει την αξία που πραγματικά του αρμόζει.