Το Ρεπορτάζ του FLY για το Νεοκλή Κρητικό | Όλες οι δηλώσεις

Αποκλειστική συνέντευξη Νεοκλή Κρητικού στον FLY: “Θέλω να μείνω | Ενόχλησα, γιατί διεκδίκησα”

Στο studio του FLY βρέθηκε ο κύριος Νεοκλής Κρητικός, ο οποίος ως μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας θέλησε να τοποθετηθεί για την εν λόγω προσωπική του υπόθεση, η οποία έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης στο νομό Λακωνίας. Ειδικότερα, ο γνωστός γιατρός υποστήριξε ότι λέγονται πολλές ανακρίβειες, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κύριο Αραχωβίτη για τα λεγόμενά του περί δυνατότητα εσωτερικής μετακίνησης, τα οποία επιβεβαιώνουν ότι η απόφαση του κυρίου Λεωνίδα Γρηγοράκου από τη θέση του υπουργού ήταν νόμιμη. Ακολούθως, ο κύριος Κρητικός υπογράμμισε ότι ταλαιπωρείται εδώ και 3 χρόνια, μιας και αισθάνεται φιλοξενούμενος στο Νοσοκομείο Σπάρτης. Μάλιστα, προέκρινε ως λύση την επαναφορά του στην οργανική του θέση. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι δεν έχει λάβει κάποιο έγγραφο από τον κύριο Μπότσιο για την παραμονή του στο Νοσοκομείο της λακωνικής πρωτεύουσας, όπου βρίσκεται εδώ και 18 μήνες με προσωρινή μετακίνηση. Ακολούθως, εξέφρασε την άποψη ότι η στάση του κυρίου Αραχωβίτη είναι διαφορετική από αυτή του διοικητή του Γ.Ν.Λακωνίας, τον οποίο κατανοεί, όπως δήλωσε ο κύριος Κρητικός, μιας και πρέπει να αιτιολογήσει και να δικαιολογήσει αποφάσεις που δεν έλαβε ο ίδιος. Αυτή όμως είναι η υποχρέωση κάποιου που είναι διορισμένος και δεν έχει καμία σχέση με τη Λακωνία, υποστήριξε ο λάκωνας γιατρός. Σχετικά με το αν ο ίδιος επιθυμεί να φύγει από το νομό και να μετατεθεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, απάντησε ότι ήρθε από το εξωτερικό για να υπηρετήσει τον τόπο του. Η απόφασή του να μετατεθεί στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα προέκυψε ως μοναδική επιλογή, για να σταματήσει η ψυχολογική ταλαιπωρία που υφίσταται μέχρι να γίνει το δικαστήριο για την υπόθεσή του, με την οποία θεωρεί ότι όλα θα αλλάξουν. Τέλος, υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί τους Λάκωνες με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο και υποστήριξε ότι δεν θεωρεί κερκίδα τη γνώμη των πολιτών, όπως δήλωσε στον FLY ο διοικητής του Νοσοκομείου. Τέλος, δεν παρέλειψε να εκφράσει το σεβασμό του προς τους συναδέλφους του. Μάλλον ενόχλησα, γιατί διεκδίκησα, δήλωσε χαρακτηριστικά σχετικά με το λόγο για τον οποίο το θέμα αυτό έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις.

Σταύρος Αραχωβίτης: “Το Νοσοκομείο Σπάρτης χρειάζεται το Νεοκλή Κρητικό | Τον παρακαλούμε να μείνει”

Για το θέμα που αφορά το γιατρό, κύριο Νεοκλή Κρητικό, μίλησε σήμερα, στην πρωινή ζώνη του FLY, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, κύριος Σταύρος Αραχωβίτης. Αρχικά, ξεκαθάρισε ότι ο γνωστός χειρουργός βρίσκεται στη Νοσηλευτική Μονάδα της Σπάρτης επειδή εκεί οι ανάγκες είναι μεγάλες. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι με την παρουσία του, το εν λόγω Νοσοκομείο διαθέτει άξιους χειρουργούς και σπουδαίο επιστημονικό προσωπικό. Ακολούθως, ο κύριος Αραχωβίτης κάλεσε προσωπικά τον κύριο Κρητικό να ανακαλέσει την αίτηση περί μετάθεσής του στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Το Νοσοκομείο Σπάρτης τον χρειάζεται. Είναι απαραίτητη η παρουσία του, δήλωσε χαρακτηριστικά στον FLY.  Αναφορικά με τις δύο επιλογές για τον εν λόγω γιατρό που έδωσε ο διοικητής του Γ.Ν. Λακωνίας, κύριος Μπότσιος, και οι οποίες είναι είτε το Νοσοκομείο Μολάων είτε αυτό της Καλαμάτας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας έδωσε μία διαφορετική ανάγνωση της υπόθεσης, καθώς τόνισε ότι ο κύριος Κρητικός μπορεί να μείνει στη Σπάρτη με το υπάρχον καθεστώς, έως ότου λυθεί οριστικά το ζήτημα, υποστηρίζοντας ότι πλέον το Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας είναι ένας οργανισμός με δύο νοσηλευτικές μονάδες . Ως εκ τούτου, το θέμα είναι καθαρά εσωτερικό. Τέλος, ο κύριος Σταύρος Αραχωβίτης εξέφρασε την άποψη ότι η παρέμβαση πολιτικών παραγόντων δεν θα έπρεπε να υπάρχει σε τέτοια θέματα, τα οποία επιβάλλεται να λύνονται χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις, με σύνεση, διάλογο και συνεννόηση. Τον παρακαλούμε να ανακαλέσει την αίτηση μετάθεσης στην Καλαμάτα, ήταν τα τελευταία λόγια του βουλευτή Λακωνίας.

Σωτήρης Μπότσιος: “Είτε Νοσοκομείο Μολάων είτε Νοσοκομείο Καλαμάτας για τον κύριο Κρητικό”

Την άποψη του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας, κυρίου Μπότσιου, για το θέμα του Νεοκλή Κρητικού ζήτησε, ως όφειλε, ο FLY ύστερα από τα πολυάριθμα τηλεφωνήματα που αφορούσαν την απόφαση του γιατρού να μετατεθεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Αρχικά, ο κύριος Μπότσιος καταπιάστηκε με το θέμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του FLYNEWS, το οποίο περιείχε τα ερωτήματα και τα μηνύματα των Λακώνων, εκφράζοντας την άποψη ότι βρίθει ανακριβειών, εμπάθειας και ανυπόστατων ισχυρισμών που δεν πατούν στην πραγματικότητα. Θυμίζει, πρόσθεσε, αθλητικά έντυπα που δημοσιεύουν θέματα για να ανεβάσουν το κλίμα.

Οι θεσμικές λειτουργίες δεν υπαγορεύονται ούτε από τα καφενεία ούτε από την κερκίδα ούτε από τα likes, υποστήριξε ο κύριος Μπότσιος για την εν λόγω ανάρτηση στο FLYNEWS με τα μηνύματα του κόσμου, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι έχει στα χέρια του δύο έγγραφα, ένα του υπουργού που αναφέρει ότι η μετάθεση του κυρίου Κρητικού από το Νοσοκομείο Μολάων στο Νοσοκομείο της Σπάρτης έγινε παρατύπως, αλλά και ένα του γιατρού, ο οποίος επιθυμεί να μετατεθεί στην Καλαμάτα.

Ακολούθως, ο κύριος Μπότσιος απάντησε ότι η μετάθεση του κυρίου Κρητικού δεν έγινε βάσει της παραγράφου 2 και σχετικού Π.Δ.  Μάλιστα, υπογράμμισε ότι στο παρελθόν πολλά ζητήματα λύνονταν σε πολιτικά γραφεία, κάτι που σήμερα ελπίζει πως δεν γίνεται. Αν θέλουμε να είμαστε ευρωπαϊκή χώρα οφείλουμε να λειτουργούμε αδιακρίτως με νόμους και θεσμούς.

Τέλος, ο διοικητής του Νοσοκομείου Λακωνίας, σχετικά με τις επιλογές που έχει στα χέρια του ο κύριος Νεοκλής Κρητικός, διαφοροποιήθηκε από τον κύριο Αραχωβίτη, δηλώνοντας ότι ο γιατρός μπορεί να μείνει είτε στους Μολάους είτε στην Καλαμάτα. Δεν υπάρχει τρίτη επιλογή μέχρι τώρα, τόνισε. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι δεν έχει κάνει κάποια κουβέντα με τον κύριο Κρητικό για τους λόγους που τον ώθησαν στην αίτηση μετάθεσης στο Νοσοκομείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Η απάντηση του FLY

Στα 27 χρόνια ζωής του ο FLY λειτουργεί με τις αρχές της διαφάνειας, της ανιδιοτέλειας και της αντικειμενικότητας. Δημοσιοποιεί πάντοτε τη φωνή των πολιτών δίχως φίλτρα και παρεμβάσεις. Η δημοσιογραφική δεοντολογία που υπηρετεί ο FLY δίνει τη δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως να εκφράσουν με ονοματεπώνυμο ελεύθερα την άποψή τους, ακόμη κι αν είναι αποδοκιμαστική για τον τρόπο λειτουργίας του σταθμού, όπως συνέβη σήμερα στην περίπτωση του κυρίου Μπότσιου, με την οποία δεν ταυτίζεται ο σταθμός.  Σίγουρα, ο FLY δεν θεωρεί κερκίδα τη φωνή των πολιτών και θα συνεχίσει να φιλοξενεί τις απόψεις όλων, στο πλαίσιο του διαλόγου. Άλλωστε, όσοι εκτίθενται δημόσια επιβάλλεται να κρίνονται και αυτή είναι η αρχή της δημοκρατίας. Τελικός κριτής όλων είναι ο κόσμος!