Το Γύθειο του Νεοκλή Κρητικού | Πάντα στην καρδιά μου

Συνεχίζεται η περιοδεία του υποψηφίου βουλευτή Λακωνίας με τη Νέα Δημοκρατία

Στο καρτποσταλικό Γύθειο ήταν αφιερωμένη για την Παρασκευή, η περιοδεία του υποψήφιου βουλευτή με τη ΝΔ, Νεοκλή Κρητικού. «Το περπατήσαμε σπιθαμή προς σπιθαμή. Με τους ανθρώπους του, δε χρειαζόμουν συστάσεις, γνωριζόμαστε και καταλαβαινόμαστε» δήλωσε και συνέχισε: «Την τελευταία δεκαετία, αξιοποιήθηκε η εξαιρετική πρώτη ύλη και η τουριστική κίνηση πηγαίνει περίφημα».

Ο κ. Κρητικός περιγράφει το δικό του Γύθειο, που είναι συνυφασμένο με αναμνήσεις από την παιδική ηλικία και τα χρόνια της νιότης: «Ένα κομμάτι των παιδικών και νεανικών χρόνων -ειδικά όσων μέναμε στη Σπάρτη- είναι ταυτισμένο με το Γύθειο: μπάνιο, παιχνίδια και ανέμελες στιγμές στο Μαυροβούνι και το Βαθύ με τους γονείς και τα αδέρφια μου. Στα χρόνια της ενηλικίωσης προστέθηκε το «Καράβι» στο Βαλτάκι, που η φήμη του απλωνόταν από στόμα σε στόμα: «Πάμε στο Καράβι» λέγαμε. Αργότερα ήταν που μάθαμε για την ιστορία και την ονομασία του επιβλητικού Ναυαγίου «Δημήτριος». Προσθέτει, μάλιστα, πως «ήταν το καλοκαιρινό απάγκιο μας και στα μάτια μας φάνταζε ως ένα μεγάλο ταξίδι, ως δώρο και επιβράβευση».

Η περιοδεία του κ. Κρητικού, που συνοδευόταν από συνεργάτες και φίλους, έκλεισε πολύ ωραία με επίσκεψη σε Καλύβια, Καμάρες, Βαθύ και Αγερανό.