Τυρόπιτα δια χειρός Μαίρης Παναγάκου

Όλα τα βήματα για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα

Υλικά
1 πακέτο φύλλα κρούστας
300 γρ κασέρι πικάντικο τριμμένο στον τρίφτη κρεμμυδιού
1/2 κιλό φέτα
200 γρ γραβιέρα τριμμένη
3 φλ τσ γάλα
1 φλ τσ βούτυρο λιωμένο
4 αυγά
αλάτι και λευκό πιπέρι
1/2 κ γλ μοσχοκάρυδο τριμμένο
2 κ σ φρ δυόσμο ψιλοκομμένο

Τρόπος παρασκευής
1. Αλείφετε ένα ταψί με βούτυρο και στρώνετε τα μισά φύλλα από το πακέτο, καλά βουτυρωμένα μεταξύ τους. Βάζετε σε μπολ την φέτα σπασμένη σε μικρά κομμάτια και τα υπόλοιπα τυριά.
2. Τα ανακατεύετε και τα απλώνετε επάνω στα φύλλα. Αλατίζετε ελαφρά και πασπαλίζετε με το λευκό πιπέρι και τον ψιλοκομμένο δυόσμο. Από πάνω στρώνετε τα υπόλοιπα φύλλα, μερικά σουρωμένα, καλά βουτυρωμένα και αυτά.
3.  Χαράζετε σε κομμάτια την τυρόπιτα, με κοφτερό μαχαίρι. Χτυπάτε τα αυγά καλά, με το γάλα και το μοσχοκάρυδο. Περιχύνετε επάνω από την τυρόπιτα και αφήνετε για 1 ώρα περίπου, να απορροφήσει το μείγμα και να “σταθεί”.
4. Προθερμαίνετε τον αερόθερμο φούρνο στους 160ο και ψήνετε την τυρόπιτα για 1 ώρα περίπου. Τρώγεται ζεστή αλλά και κρύα…αν περισσέψει!