Την Τρίτη η κηδεία του Λεωνίδα Γρηγοράκου

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξόδιος ακολουθία θα λάβει χώρα στην Κηφισιά

Εξόδιος ακολουθία του Λεωνίδα Γρηγοράκου

Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου και ώρα 11:30 π.μ. στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κεφαλαρίου Κηφισιάς θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μνημόσυνο θα λάβει χώρα στη Λακωνία.

Ανδρουλάκης: «Μια πολιτική διαδρομή με ήθος και προσφορά» 

“Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, ένας αγαπημένος φίλος και πολιτικός συνοδοιπόρος, έφυγε ξαφνικά από κοντά μας. Από το 1974 οπότε και εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ ως την τελευταία του πνοή διέγραψε μια πολιτική διαδρομή με ήθος και προσφορά”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, για τον θάνατο του Λεωνίδα Γρηγοράκου.

“Δίκαιος και εργατικός υπερασπιζόταν με ορμητικό πάθος τα πιστεύω του και δεν ζύγισε ποτέ το πολιτικό κόστος μπροστά στο εθνικό συμφέρον. Υπηρέτησε με αφοσίωση τους πολίτες της Λακωνίας και ξεχώρισε για το επιστημονικό του έργο ως ιατρός. Η σκέψη μου είναι στην οικογένειά του, που τόσο αγαπούσε. Ειλικρινή συλλυπητήρια”, αναφέρει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Βενιζέλος: «Αυθεντικός, μαχητικός, ενθουσιώδης» 

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας για την απώλεια του Λεωνίδα Γρηγοράκου ανέφερε: “Όταν ο Λεωνίδας Γρηγοράκος κατάφερε να βγει νικητής από τη μεγάλη περιπέτεια της νοσηλείας του στην πρώτη, άγρια, φάση της Covid -19, μας έκανε να πιστέψουμε ότι διευθέτησε τη σχέση του με τον θάνατο. Ήταν άλλωστε ο κατεξοχήν ειδικός ως εντατικολόγος ο ίδιος και κυρίως ως ο πρόθυμος και αποτελεσματικός συμπαραστάτης κάθε ανθρώπου με πρόβλημα υγείας χωρίς καμία διάκριση. Δεν ήταν όμως αυτή η αλήθεια. Η κοινή ανθρώπινη μοίρα υπερισχύει.

Ο Λέων / Λεωνίδας, ο αυθεντικός, μαχητικός, ενθουσιώδης και συχνά εκρηκτικός φίλος μας, ο συγκυρηναίος της περιόδου των μνημονίων, ο Λεωνίδας της Λακωνίας, του ΕΣΥ, της δημοκρατικής παράταξης έπεσε ξαφνικά και πρόωρα. Ικανοποιημένος γιατί πρόλαβε να δει τη Νάγια διάδοχό του στα βουλευτικά έδρανα. Αφήνει έντονη σφραγίδα και μεγάλο κενό. Τον αποχαιρετούμε με όλη μας την αγάπη και με τη σκέψη μας στη Σοφία, τη Νάγια και τη Μαρκέλλα”.

Γεωργιάδης: «Σπουδαίος συνάδελφος» 

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτησή του εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του Λεωνίδα Γρηγοράκου, λέγοντας ότι ήταν τιμή του που τον γνώρισε.

“Ειλικρινή Συλλυπητήρια στην οικογένειά του, ήταν ένας σπουδαίος συνάδελφος! Τιμή μου που τον γνώρισα” ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην ανάρτησή του για τον πρώην υπουργό και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, που έφυγε αδόκητα σε ηλικία 71 ετών.

Κρητικός: «Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος δεν είναι πια ανάμεσα μας» 

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο σπουδαίος πνευμονολόγος-εντατικολόγος, ο πανεπιστημιακός με το ευρύ συγγραφικό έργο, απεβίωσε σε ηλικία 71 ετών.

Άφησε το αποτύπωμά του στο ΕΣΥ, στέργοντας τον συνάνθρωπό μας και συμβάλλοντας στην προαγωγή της δημόσιας υγείας.

Το δεύτερο κομμάτι που σφράγισε το δημόσιο βίο του, ήταν η Πολιτική. Διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο για τη Λακωνία, εκπροσωπώντας την για 19 χρόνια στο Κοινοβούλιο, ενώ υπηρέτησε τη χώρα και από τη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών & Υγείας.Διετέλεσε, δε, και Αντιπρόεδρος της Βουλής.

Συλλυπούμαι τη σύζυγό του Σοφία, τον αδελφό του Γιάννη, τις κόρες του, τη συνάδελφο στη Βουλή, Νάγια και την Μαρκέλλα, τους φίλους του και όλους όσοι συμπορεύθηκαν στη ζωή. Νεοκλής ΚρητικόςΓ Νεοκλής ΚρητικόςΒ Νεοκλής Κρητικός

Δαβακης: «Καλό ταξίδι, Λεωνίδα» 

Συμπορευθήκαμε αρκετά χρόνια μαζί, ως εκπρόσωποι των Λακώνων συμπολιτών μας. Με διαφορετικές πολιτικές παρατάξεις, ιδεολογίες αλλά και χαρακτήρες… Συμπαραταγμένοι πάντοτε όμως στην προάσπιση των λακωνικών συμφερόντων. Ήσουν εξωστρεφής, πολλές φορές εκρηκτικός, επίμονος και σταθερός σε αυτά που πίστευες και πάνω απ’όλα αυθεντικός.

Στον σκληρό στίβο της πολιτικής ,κέρδισες την εκτίμηση και την αγάπη των Λακώνων ανεξαρτήτως κομματικών στεγανών και αυτό «λίγο δεν είναι»! Πιστεύω ότι φεύγεις ικανοποιημένος, γιατί στο πρόσωπο της κόρης σου είδες τη συνέχειά σου, όπως το θέλησαν οι Λάκωνες πολίτες.

Καλό Ταξίδι Λεωνίδα..!».