Τηλεδιάσκεψη του κ.Κρητικού με Εκπροσώπους Φορέων του νομού μας

Όλα όσα συζητήθηκαν

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα τηλεδιάσκεψη προσκλήθηκε να συμμετάσχει, χθες, ο βουλευτής Λακωνίας κ.Κρητικός με  εκπροσώπους φορέων της Λακωνίας και συγκεκριμένα με τους κυρίους Ιωάννη Παναρίτη, Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λακωνίας και του Περιφερειακού Επιμελητηρίου Πελοποννήσου, Σωτήριο Ροϊνό, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών, Εμπορικών Σωματείων Λακωνίας, Παναγιώτη Φλώρο, Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης και Βασίλειο Τσαρούχα, Πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης Σπάρτης.

Η τηλεδιάσκεψη ήταν μέρος σειράς τηλεδιασκέψεων με όλους τους εκπροσώπους της πολιτικής ζωής, μιας και είχαν προηγηθεί ισάριθμες με τους βουλευτές συζητήσεις. Για την πρωτοβουλία αυτή, ο κ.Κρητικός συνεχάρη τους διοργανωτές και τους ευχαρίστησε για την πρόσκληση.

Οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τις επιπτώσεις της πανδημίας και τους φόβους τους, ότι αυτή η υγιεινομική κρίση μπορεί να μετατραπεί σε οικονομική και κοινωνική κρίση.

Αναφέρθηκαν επίσης συγκεκριμένες προτάσεις για μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις επιχειρήσεις εστίασης του νομού, οι οποίες έχουν πληγεί.

Από τη μεριά του ο κ.Κρητικός διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των φορέων ότι η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τα οικονομικά θέματα που ανακύπτουν ως απόρροια της πανδημίας και είναι διατεθειμένη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να στηρίξει όλη την επιχειρηματική και οικονομική δραστηριότητα, καθώς επίσης και τους εργαζομένους, οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση ανασφάλειας.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε για τις δυνατότητες που υπάρχουν στις επιχειρήσεις της Λακωνίας να αποκτήσουν εξωστρέφεια και τα προϊόντα τα οποία παράγονται να μπορούν ευκολότερα να εξαχθούν στο εξωτερικό μέσα από τη συνέργεια διαφορετικών παραγόντων.

Τέλος ανανέωσαν το ραντεβού τους στη διευρυμένη τηλεδιάσκεψη την οποία διοργανώνει η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου με θέμα: «Λήψη μέτρων, σχεδιασμός δράσεων και πρωτοβουλιών για την επόμενη μέρα της πανδημίας».