«Τη ΝΔ θα την κρίνει η ιστορία»

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, στην Βουλή

Θα ήθελα ξεκινώντας να απευθυνθώ στα νέα παιδιά. Ακόμα ένας αστυνομικός έπεσε νεκρός χθες το βράδυ, στη διάρκεια καταδίωξης κλεμμένου αυτοκινήτου στον Ασπρόπυργο, μετά από επικίνδυνο ελιγμό που έκαναν οι κλέφτες. Δεν άκουσα όμως κανέναν να προτείνει να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην βουλή. Ούτε άκουσα να γίνεται κάποια αναφορά. Για άλλα, η άλλη πλευρά, ζητά ενός λεπτού σιγή. Η ΝΔ θα έπρεπε να το ζητήσει. Όποτε το λέει η άλλη πλευρά το υλοποιείτε πάραυτα. Εκτός εάν η ζωή του Έλληνα δεν σας αφορά. Δεν αφορά κανέναν σας. Για εμάς η ζωή του Έλληνα αστυνομικού είναι πανάκριβη και κυρίως την τιμούμε.

Από το πρωί μας μιλάτε για την κομματική πειθαρχία η οποία όμως θα είναι αλά καρτ. Τι φοβάστε, μήπως ο κος Σαμαράς συμπαρασύρει κι άλλους; Εγώ θα πω αυτό που είχε πει ο Μιγκέλ Θερβάντες, είναι άλλο πράγμα να εκθειάζεις την πειθαρχία και άλλο να υποκύπτεις σε αυτήν. Κύριοι της ΝΔ, μην υποκύψετε στον σημιτισμό. Καλώ όσους δεν έχουν υποκύψει στον σημιτισμό να μην ευτελίζετε τις αρχές της ΝΔ του Κων/νου Καραμανλή.

Το πρωί ο κος Γεωργιάδης ήρθε εδώ και λέει ότι έβγαλε δελτίο τύπου η ΕΘΕΑΣ με το οποίος στηρίζει τους εργάτες γης που είναι στην χώρα μας. Υπάρχει διαφορά, ξέρετε, μεταξύ ευφυολογήματος και επιχειρήματος. Μιλάμε για το γενικό και το ειδικό. Ειδικό π.χ. είναι να κατατίθεται αίτημα από τους αγρότες και γενικό είναι το ότι η κυβέρνηση δεν υλοποίησε ποτέ το αίτημά τους για φθηνά καύσιμα.

Στο ν/σ που φέρνετε βάζετε χέρι στο ταμείο αλληλασφάλισης των αστυνομικών. Οι εισφορές είναι από κρατήσεις των μισθών τους. Επί του καθαρού ποσού. Και εσείς τώρα τα φορολογείτε! Έβγαλαν ανακοίνωση οι αστυνομικοί. Αφού λέτε λοιπόν ότι ικανοποιείτε τα αιτήματα των πολιτών, ικανοποιήστε και αυτό!

Επίσης, έχω την ανακοίνωση των ενώσεων συνταξιούχων που περιλαμβάνει 14 αιτήματα. Αναμένω από την κυβέρνηση να τα υλοποιήσει.

Έχω την απόφαση του ΣτΕ για τις επικουρικές συντάξεις. Υλοποιήστε την.

Μην μας κοροϊδεύετε. Υλοποιήστε τα αιτήματα όλων.

Λέτε ότι όλα τα κάνετε για την Γεωργία. Ωραία! Πείτε μας ποιος είναι υπουργός γεωργίας; Κάποιος άσχετος με τον τομέα. Την περίοδο 1973 – 2023, δηλ. τα τελευταία 50 χρόνια, από το υπουργείο γεωργίας πέρασαν 49 υπουργοί και 70 υφυπουργοί, που στην πλειονότητά τους ήταν άσχετοι με αντικείμενο. Και άσχετος σημαίνει αποτυχημένος.

Βγήκε στην τηλεόραση ένας αγρότης έδειχνε τους μετανάστες που δούλευαν στα χωράφια και είπε «ναι, θέλουμε εργάτες μετανάστες. Όλοι αυτοί είναι παράνομοι και θέλω να νομιμοποιηθούν». Ήταν ανασφάλιστοι. Και αυτό γίνεται εδώ και 10 χρόνια! Και ρωτάω εγώ: βγήκαν οι παράνομοι μετανάστες on camera; Όπως έγινε και με τους ξενοδόχους; Δηλαδή γίνεται νόμιμη η παρανομία; Αλήθεια, πόσα πρόστιμα των 10.500 ευρώ επέβαλαν σε αυτούς που τους απασχολούσαν παράνομα;

Η προστιθέμενη αξία της γεωργικής παραγωγής της χώρας είναι περίπου 7 δις το χρόνο. Πόση θα ήταν η επίπτωση της έλλειψης εργατών; 400 εκατ.; Μισό δις; Ένα δις; Όσο κοστίζουν οι ανεξάρτητες αρχές και οι μετακλητοί στο Μαξίμου. Αξίζει πραγματικά η ισλαμοποίηση της χώρας για ένα δις το χρόνο;

Υπάρχει ένας μύθος και μία αλήθεια για την ελληνική γεωργία. Ο μύθος είναι ότι η ελληνική γεωργία έχει ανάγκη εργατικών χεριών. Η αλήθεια όμως είναι ότι η ελληνική γεωργία έχει ανάγκη εκσυγχρονισμού και εισαγωγής νέων τεχνολογιών. Η εισροή φθηνού εργατικού δυναμικού την δεκαετία του ’90 προσωρινά ωφέλησε, αλλά μακροπρόθεσμα έκανε κακό στην ελληνική γεωργία, γιατί καθυστέρησε τον εκσυγχρονισμό της. Αύξηση του πλούτου επιτυγχάνεται με την αύξηση της παραγωγικότητας. Αύξηση της παραγωγικότητας σημαίνει το ίδιο προϊόν να παράγεται από λιγότερα χέρια. Αυτό επιτυγχάνεται με μηχανήματα και αυτοματισμούς, όχι με εισαγωγές εργατών.

Ξέρετε τι είναι αυτά; (δείχνει φωτογραφίες). Σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο τις ελιές και τα λάχανα τα μαζεύουν με μηχανήματα. Ορίστε δείτε εδώ τις φωτογραφίες. Μόνο εδώ, μόνο στην Ελλάδα πρέπει να φέρουμε χέρια από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν για να τα μαζέψου, γιατί έχουμε γεωργία του 1950. Εδώ μαζεύουν ελιές! Το συγκεκριμένο μηχάνημα κατασκευάζει ελληνική εταιρεία από την Πάτρα. Αντί να το επιδοτήσετε και να γίνει βιομηχανικό προϊόν εσείς φέρνετε λαθρομετανάστες εδώ.

Και ύστερα μας μιλάτε για τεχνητή νοημοσύνη. Εδώ δεν έχετε την απλή νοημοσύνη για να κάνετε τα αυτονόητα.

Αναφορικά με τους εργάτες γης όμως πρέπει να επισημάνω μερικά πράγματα:

-1) οι εργάτες γης (αυτοί που μαζεύουν φράουλες και ελιές) πληρώνονται στην καλύτερη περίπτωση με εργόσημο. Δεν κολλούν ένσημα. Επομένως η συνεισφορά τους στο ασφαλιστικό είναι μηδαμινή.

-2) με εργόσημο πληρώνονται μέχρι κάποιο ποσό, που είναι απαραίτητο για την ανανέωση της άδειας παραμονής τους. Από εκεί και πέρα πληρώνονται μαύρα.

-3) λόγω του ότι δηλώνουν χαμηλό εισόδημα δεν πληρώνουν φόρους.

-4) επειδή δηλώνουν χαμηλό εισόδημα επωφελούνται πολλών ευεργετημάτων, των οποίων δεν επωφελούνται οι εργοδότες τους.

-5) όποιος σας λέει ότι αυτοί θα σώσουν το ασφαλιστικό είτε δεν ξέρει τι του γίνεται είτε κοροϊδεύει τους Έλληνες. Διαλέξτε τι κάνετε.

Λέτε επίσης ότι οι μετανάστες θα σώσουν το δημογραφικό. Είναι λύση αυτό; Αφού διώξατε 700 χιλιάδες ελληνόπουλα στο εξωτερικό; Φέρτε πίσω τα ελληνόπουλα!

Πείτε γιατί το κάνετε; Για ποιόν το κάνετε; Η νομιμοποίηση των μεταναστών δεν γίνεται για το δημογραφικό, ούτε για τους αγρότες, ούτε για τους κτηνοτρόφους. Για τον κο. Λάτση το κάνετε! Για το γεγονός ότι η Lamda Development δεν βρίσκει (!) εργάτες για το Ελληνικό! Χρειάζονται λέει 30.000 εργάτες και υπάρχουν μόνον 11.000. Άρα τι χρειαζόμαστε; Ξένους εργάτες! Είστε υπηρέτες του κεφαλαίου και των ολιγαρχών. Όχι των πολιτών.

Νομίζετε ότι μας δουλεύετε. Περνιέστε για έξυπνοι. Όπως έλεγε ο Λώρενς Πέτερ Καναδός συγγραφέας, μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο (την Ελλάδα λέμε εμείς) κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ανόητοι που μιλούν σοβαρά. Σε εμάς δεν περνούν αυτά! Ό,τι λέτε είναι πολιτικές ανοησίες.

Λέτε ότι οι μετανάστες θα σώσουν τα έθιμα της χώρας μας. Δηλ. θα διατηρήσουν γλώσσα, θρησκεία, πολιτισμό ελληνικό; Το θέμα είναι να γίνει η Ελλάδα Πακιστάν; Να γίνει

μουσουλμανική; Φέρτε πίσω τα παιδιά που διώξατε. Τα 700 χιλιάδες ελληνόπουλα. Το θέμα είναι οντολογικό, υπαρξιακό, φιλοσοφικό, εθνικό. Τι νόημα έχει να σωθεί η Ελλάδα αν γεμίσει ξένους; Για ποια Ελλάδα μιλάμε; Να γυρίσουν τα παιδιά μας. Δώστε αξιοπρεπείς μισθούς. Κάντε αυτό που έκανε η Νορβηγία που συνέδεσε τους μισθούς και τις συντάξεις με τις εξορύξεις.

Δεν πάμε καθόλου καλά με τη ΝΔ. νομιμοποιείτε την παρανομία. Νομίζετε ότι οι δικαστικές αποφάσεις για απελάσεις θεωρούνται δικαιολογητικά για νομιμοποίηση. Το ίδιο και οι καταδικαστικές αποφάσεις των δικαστηρίων.

Μας λέγατε ότι οι λαθρομετανάστες θα ενσωματωθούν στην χώρα. Η πραγματικότητα όμως σας διαψεύδει. Σε δημόσιο σχολείο στο Ν.Κόσμο δεν έγινε εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου γιατί λέει είναι σχολείο υποδοχής.

Κορυφαία υπουργός της κυβέρνησης της ΝΔ μίλησε για τη δύναμη της δημοκρατίας και είπε -διαστρέφοντας τους όρους- ότι «δεν είναι μόνο αυτό που πιστεύει η πλειοψηφία, αλλά είναι να προστατεύεις τα δικαιώματα των μειονοτήτων». Αυτό που δεν μας είπε, είναι ποιες είναι οι μειονότητες; Ποιες είναι; Έχουμε μόνο μία και είναι θρησκευτική.!

Τι πετύχατε με όλα αυτά; Στο Πακιστάν διαφημίζουν την Ελλάδα ως τόπο προορισμού, γιατί όποιος έρχεται εδώ παίρνει 500 ευρώ / μήνα, έχει δωρεάν σπίτι και γη. Εσείς μας λέτε ότι φταίει ο πόλεμος που έρχονται εδώ.

Εμείς πάντως σας προτείνουμε, αφού κατά την άποψή σας ο λαθρομετανάστης πρέπει να αποκαλείται παράτυπος μετανάστης, κατά την ίδια λογική ο έμπορος ναρκωτικών να λέγεται παράτυπος φαρμακοποιός, ο βιαστής παράτυπος εραστής, ο διαρρήκτης παράτυπος επισκέπτης. Εσείς απλώς διαστρέφετε την λογική.

Δεν θυμώνουμε με εσάς. Εμείς ξέραμε από την αρχή ποιοι είστε. Ο Μπέρτραντ Ράσελ, Βρετανός φιλόσοφος, έλεγε ότι είναι σπατάλη ενέργειας να θυμώνεις με έναν άνθρωπο που συμπεριφέρεται άσχημα, όπως είναι να θυμώνεις με ένα αμάξι που δεν παίρνει μπροστά. Και αυτή η κυβέρνηση δεν παίρνει μπροστά.

Φθάσαμε στο σημείο το λογικό να γίνει παράλογο. Όσοι ανησυχούν για το μέλλον του ευρωπαϊκού κόσμου, του κόσμου της αναγέννησης, του διαφωτισμού, της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την αντικατάστασή του από τον ασιατικό σκοταδισμό, κατηγορούνται από τους «προοδευτικούς» ως «ακροδεξιοί».

Είμαστε αναγκασμένοι να ανεχόμαστε τις ανοησίες αυτών που έχουν την εξουσία, έλεγε ο Ευρυπίδης στις Φοίνισσες.

Δεν είμαστε ρατσιστές. Εμείς θέλουμε μια Ελλάδα που θα είναι χριστιανική. Θέλουμε να βοηθήσουμε άλλους ανθρώπους, εφ’ όσον η χώρα δύναται. Αφήστε τους Έλληνες ήσυχους. Ασφυκτιούν. Δώστε τους καλύτερα μεροκάματα. Ποιος θα εργαστεί στα χωράφια με 25 ευρώ;

Ο Καζαντζάκη στην Ασκητική του έλεγε: είσαι ένα φύλλο από το μέγα δέντρο της ράτσας. Μην το λησμονείς αυτό. Ανήκουμε στην φυλή μας. Εσείς θεωρείτε ότι αυτό είναι ρατσισμός; Ο Καζαντζάκης είναι ρατσιστής;

Καλώ τους πολίτες: Μην τους ακούτε. Όλοι πρέπει να πάτε στις εκλογές και να τους καταψηφίσετε. Πείτε όχι στην αποχή. Όσοι απέχουν, ψηφίζουν Μητσοτάκη. Αυτό θέλει να πετύχει ο πρωθυπουργός. Η ουδετερότητα δεν είναι λύση. Εμείς ξέρουμε τι είμαστε.

Είμαστε η εθνική, πατριωτική, κοινωνική, λαϊκή παράταξη. Αγαπάμε τους Έλληνες και την Ελλάδα. Τη ΝΔ θα την κρίνει η ιστορία. Και με αυτά που κάνει αυτή η κυβέρνηση, θα χαρακτηριστείτε εφιάλτες της ελληνικής ιστορίας. Εμείς θα είμαστε πάντα απέναντί σας. Θα είμαστε οι ερινύες σας.