Τι απαντά ο Αντώνης Ρέμος για τη δέσμευση της περιουσίας του: Δεν έχω φοροδιαφύγει, δεν με κάλεσαν για εξηγήσεις

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Αντώνη Ρέμου, μέσω των δικηγόρων του

Μέσω των δικηγόρων του απάντησε ο γνωστός τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος, σχετικά με την εμπλοκή του σε υπόθεση φοροδιαφυγής, λέγοντας ότι δεν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις.

Παράλληλα, ο Αντώνης Ρέμος εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι «διαρρέεται παρανόμως στα Μέσα Ενημέρωσης μια απόρρητη δικονομική διαδικασία, και έτσι με εκθέτουν», και καταλήγει: «Με προσμονή περιμένω άμεσα να λάβω κλήση για να πληροφορηθώ τι μου αποδίδεται, ώστε να αποτινάξω οποιαδήποτε μομφή σε βάρος μου».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Αντώνη Ρέμου, μέσω των δικηγόρων του, Στάθη Μπακάλη και Μιχάλη Δημητρακόπουλου, αναφέρει:

Με λύπη και εύλογη απορία πληροφορήθηκα ότι η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εγκληματικής Περιουσίας δέσμευσε κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία μου, επειδή ενδεχομένως έχω διαπράξει το αδίκημα της φοροδιαφυγής. Η λύπη μου είναι απόρροια ότι διαρρέεται παρανόμως στα Μέσα Ενημέρωσης μια απόρρητη δικονομική διαδικασία, και έτσι με εκθέτουν, η δε απορία μου συνίσταται στο ότι ποτέ δεν κλήθηκα από την άνω Αρχή να δώσω εξηγήσεις και να προσκομίσω στοιχεία, που θα αποδείκνυαν ότι δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή. Με προσμονή περιμένω άμεσα να λάβω κλήση για να πληροφορηθώ τι μου αποδίδεται, ώστε να αποτινάξω οποιαδήποτε μομφή σε βάρος μου.

Πασίγνωστος τραγουδιστής ερευνάται για φοροδιαφυγή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, έγινε γνωστό πως στην Οικονομική Εισαγγελία εκκρεμεί υπόθεση φοροδιαφυγής ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, για την οποία φέρεται να ερευνάται ο εν λόγω πασίγνωστος τραγουδιστής.

Μάλιστα, με διάταξη του επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος, Χαρ. Βουρλιώτη, φέρεται να έχει ζητηθεί η δέσμευση κάθε περιουσιακού στοιχείου του καλλιτέχνη μέχρι του ποσού του 1,5 εκατ. ευρώ, έως ότου η υπόθεση διαλευκανθεί.

Παράλληλα, ερευνάται από τις διωκτικές και ελεγκτικές αρχές εάν έχουν διαπραχθεί αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Στα δίχτυα της οικονομικής εισαγγελίας ο τραγουδιστής, ερευνάται για φοροδιαφυγή

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πολυσέλιδο πόρισμα της ανεξάρτητης αρχής, το οποίο έχει διαβιβαστεί στην εισαγγελία για τα περαιτέρω, φέρεται να γίνεται αναφορά σε μια εταιρεία του τραγουδιστή. Μία από τις συναλλαγές της εταιρείας πριν από λίγο καιρό φέρεται να χτύπησε «καμπανάκι» στους ελεγκτικούς μηχανισμούς της ανεξάρτητης αρχής. Από την έρευνα που ακολούθησε φέρεται να διαπιστώθηκαν κινήσεις λογαριασμών της εταιρείας προς άλλες εταιρείες οι οποίες κρίθηκαν ως ύποπτες.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα της ανεξάρτητης αρχής ο τραγουδιστής, παρότι είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, φέρεται την τελευταία πενταετία να δήλωνε εισοδήματα περίπου 50 χιλιάδων ευρώ ετησίως. Έτσι φέρεται να διατάχθηκε η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων και του ίδιου και της εταιρείας.

Στο πόρισμα της ανεξάρτητης αρχής γίνεται αναφορά σε ακόμα τρία πρόσωπα, όμως με τα έως τώρα στοιχεία δεν φαίνεται να έχουν εμπλοκή σε φοροδιαφυγή ή άλλη παράνομη πράξη.

Πηγή: iefimerida.gr