Θρήνος και ένα μεγάλο γιατί στην κηδεία του 36χρονου Αντώνη

«Ο Αντώνης έζησε αθόρυβα αλλά έφυγε εκκωφαντικά"

Στον κατάμεστο Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, στον Αγιο Νικόλαο Λασιθίου, μέσα σε βαρύ κλίμα πένθους, πλήθος κόσμου «αποχαιρέτησε» σήμερα τον αδικοχαμένο Αντώνη, που βρήκε τραγικό θάνατο το βράδυ της Τρίτης, όταν τον πέταγαν από τον καταπέλτη του Blue Horizon στη θάλασσα, στο λιμάνι του Πειραιά.

Στην κηδεία έδωσε το παρών όλο το χωριό και επικράτησε θρήνος ενώ εξελίχθηκαν σπαρακτικές σκηνές όταν λιποθύμησαν οι συγγενείς του νεκρού, όταν το λευκό φέρετρο έφτασε στην εκκλησία.

Φίλοι του αδικοχαμένου 36χρονου έφτασαν στον Ιερό Ναό και ανάρτησαν πανό για να διαμαρτυρηθούν για τον τρόπο που έχασε την ζωή του ο – πάντα χαμογελαστός – Αντώνης.

Τα πανό έγραφαν: «Για τον Αντώνη η ζωή ήταν χαρά, ομόνοια, αγάπη, συνεργασία. Για εμάς τι?» – «Δικαίωμα στην Διαφορετικότητα».

«Ο Αντώνης έζησε αθόρυβα αλλά έφυγε εκκωφαντικά. Βάζοντας στο τραπέζι με μιας όλα τα ζητήματα που έχει η σημερινή κοινωνία», τόνισε ο κ. Ζερβός και συνέχισε: «Πρώτα απ’ όλα την απουσία ανθρώπων γιατί δεν μπορώ να φανταστώ ότι ήταν άνθρωπος αυτός που τον έσπρωξε και τον έσπρωχνε για να πνιγεί γιατί ήξερε ότι εκεί που θα κατέληγε ούτε ο καλύτερος κολυμβητής δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τα απόνερα της προπέλας αυτού του τεράστιου πλοίου.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Ο καπετάνιος έβλεπε αλλά έφυγε. Εδώ κάποιες φορές άνθρωπος στη θάλασσα, σταματούν οι μηχανές και ψάχνουν. Εδώ ούτε σωσίβιο δεν πετάχτηκε. Η ανεπάρκεια, η αδυναμία των λιμενικών αρχών να ελέγχουν τον χώρο του μεγάλου λιμανιού; Κι αυτό είναι παρόν».