Θλίψη στο ελληνικό πεντάγραμμο: Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Βασίλης Καρράς

Έφυγε από τη ζωή την Κυριακή σε ηλικία 70 ετών ο αγαπημένος τραγουδιστής, Βασίλης Καρράς, μια από τις πλέον εμβληματικές φωνές του λαϊκού τραγουδιού.

Ο Βασίλης Καρράς έφυγε από τη ζωή λίγο μετά τις 5 το απόγευμα. Ο Βασίλης Καρράς έπασχε από κορωνοϊό και νοσηλευόταν στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Τον τελευταίο καιρό ο σπουδαίος λαϊκός τραγουδιστής έδινε γενναία μάχη με τον καρκίνο.

Βιογραφία

Ο Βασίλης Καρράς (πραγματικό όνομα: Βασίλειος Κεσογλίδης) (Κοκκινοχώρι Καβάλας, 12 Νοεμβρίου 1953 -24 Δεκεμβρίου 2023) γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας. Είχε δύο αδέρφια, τον Δαμιανό και την Αναστασία. Όταν ήταν 10 χρόνων πήγε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη. Το 1969, σε ηλικία 16 χρονών, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο “Πρόσφυγας” στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων, την δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά το τραγούδι. Επίσης, είχε εργασθεί στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που αποτυπώνεται στο τραγούδι του “Εγώ αγάπη μου, εγώ”. Άρχισε την επαγγελματική του καριέρα στη Θεσσαλονίκη. Οι δίσκοι έχουν γίνει χρυσοί και πλατινένιοι, ενώ η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν ο δίσκος Μ’ έχεις Κάνει Αλήτη, που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή.