Θυμίζουμε τις προτάσεις του ΜέΡΑ25 για την διαχείριση της πανδημίας

... και θέτουμε την Μητσοτάκης Α.Ε. προ των ευθυνών της

Το ΜέΡΑ25 από την έναρξη ακόμα της πανδημίας, είχε απαιτήσει από την Κυβέρνηση να στήσει ένα δημόσιο δίκτυο κέντρων για μαζικά τεστ στον πληθυσμό ώστε να υπάρξει πραγματική επιτήρηση και ιχνηλάτηση των κρουσμάτων. Ο κ. Μητσοτάκης αντ’ αυτού ώθησε τους πολίτες στην απάτη των self test αρχικά και πιο πρόσφατα σε ένα άτυπο δίκτυο ιδιωτικών παραμάγαζων για τεστ στους ανεμβολίαστους με την μορφή της τιμωρίας κιόλας.

Τόσο κοντόφθαλμη είναι η πολιτική της Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, που δεν αντιλαμβάνεται ότι εγκληματεί όταν λέει στους εμβολιασμένους να μην κάνουν τεστ από τη στιγμή που είναι γνωστό ότι και οι εμβολιασμένοι μεταδίνουν και νοσούν από τον κορωνοϊό (σε πολύ μικρότερο φυσικά βαθμό και με καθοριστικά μικρότερες συνέπειες). Θα έπρεπε να γίνονται κανονικά rapid test από την πολιτεία μαζικά και δωρεάν σε όλο τον πληθυσμό (εμβολιασμένο και μη).

Πέρα όμως από τα τεστ στον γενικό πληθυσμό, από την προηγούμενη έναρξη της σχολικής χρονιάς, αλλά και σε αυτήν, απαιτούμε από την Κυβέρνηση να υπάρξουν έστω μαζικά δωρεάν rapid test για μαθητές/μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς. Να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη. Να επιταχθούν ιδιωτικά κτίρια ώστε να χρησιμοποιηθούν για αίθουσες διδασκαλίας και να προσληφθούν μόνιμοι εκπαιδευτικοί. Και εδώ η στάση της Μητσοτάκης Α.Ε. είναι αρνητική.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό τώρα, αντί για αυταρχισμό και απειλές, θα έπρεπε η πολιτεία να επιστρατεύσει την πειθώ με ένα ακόμα εργαλείο στη φαρέτρα της, γι’ αυτό προτείνουμε να πραγματοποιείται δωρεάν προεμβολιαστικός έλεγχος από δημόσιες δομές υγείας, ώστε οι άνθρωποι που φοβούνται να αποκτούν μία ιατρική γνωμάτευση που θα τους απαλλάσσει από περιττούς ή και ανύπαρκτους φόβους και ανησυχίες, τη στιγμή που παράλληλα θα στερεί από τους αντιεμβολιαστές τα όποια «επιστημονικοφανή επιχειρήματα».

Τέλος για τις αναστολές των υγειονομικών, προτείνουμε να τους καταβάλλεται μισός μισθός ώστε να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς στο διάστημα της αναστολής και βέβαια να συνεχίσει κανονικά η ασφαλιστική τους κάλυψη για όλη αυτή την περίοδο. Να μην υπάρξει επιπλέον, καμία πιθανότητα απόλυσης τους και να επιστραφούν κανονικά στη θέση και στο πόστο στο οποίο ανήκαν μετά το πέρας της πανδημίας ή τον εμβολιασμό τους.

Θυμίζουμε τις προτάσεις του ΜέΡΑ25 για την διαχείριση της πανδημίας και θέτουμε την Μητσοτάκης Α.Ε. προ των ευθυνών της