Θερινό Σινεμά στη Σπάρτη

"Αυτή τη φορά ο δήμος Σπάρτης ας αξιοποιήσει την ευκαιρία που του δίνεται"

Θερινό σινεμά στη Σπάρτη προσπαθεί να δημιουργήσει ο κινηματογραφάνθρωπος Αλέκος Οικονομάκος , (ΚΡΑΝΑΗ Γυθείου – ΑΝΕΣΙΣ Σπάρτης – CINEMA CENTER) , αλλά μέχρι στιγμής οι προσπάθειές του μέσω του δήμου Σπάρτης , ιδιωτών και υπηρεσιών δεν έχουν ευοδωθεί και είναι έτοιμος να ενδώσει στην πρόσκληση του δημάρχου Γυθείου , Πέτρου Ανδρεάκου , να υλοποιήσει εκεί την προσπάθειά του με την καθοριστική στήριξη και συνδρομή του δήμου .

Πριν αυτό συμβεί και άλλη μια ευκαιρία για τη Σπάρτη «πετάξει» αλλού , θα ήταν καλό ο δήμαρχος Σπάρτης και οι αρμόδιοι αυτοδιοικητικοί να συνεργαστούν άμεσα και ουσιαστικά με τον Αλέκο Οικονομάκο , ώστε από κοινού να αναζητήσουν τη δυνατότητα , τον χώρο και τον τρόπο υλοποίησης αυτής της προσπάθειας .

Ο κινηματογράφος παράγει Πολιτισμό , δίνει προστιθέμενη αξία σε μια πόλη , συμβάλλει στην συνολική της ανάπτυξη και αναβαθμίζει την ποιότητα και τον τρόπο ζωής της τοπικής κοινωνίας .

Η Σπάρτη έχει «θρηνήσει» στο παρελθόν την απώλεια δυο κινηματογράφων (ΑΝΕΣΙΣ , ΡΟΔΟΝ) για τους οποίους είχε δοθεί δυνατότητα στο δήμο Σπάρτη να αποκτήσει αλλά παρήλθε ανεκμετάλλευτη .

Αυτή τη φορά ο δήμος Σπάρτης ας αξιοποιήσει την ευκαιρία που του δίνεται , για να αποκτήσει η πόλη ένα θερινό σινεμά που τόσο λείπει στα καλοκαίρια της .

13-4-2021

Βαγγέλης Μητράκος

*Φωτογραφία ΣΙΝΕ ΡΟΔΟΝ : Β. Μητράκος