Πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τους 40 έως 49 – Μόνο με AstraZeneca οι 40 έως 44

Τι δήλωσε στην ενημέρωση των δημοσιογράφων o Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας

Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού για την ηλικιακή ομάδα 30 έως 39, οι οποίοι θα εμβολιαστούν αποκλειστικά με τα διαθέσιμα εμβόλια της AstraZeneca.

Την Μεγάλη Πέμπτη θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα άτομα που ανήκουν στην ομάδα 40 έως 44 οι οποίοι επίσης θα εμβολιαστούν μόνο με το εμβόλιο της AstraZeneca, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Το Μεγάλο Σάββατο, 1η Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 45 έως 49 οι οποίοι θα μπορούν να εμβολιαστούν και με τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια στη χώρα μας, δηλαδή τα σκευάσματα των εταιριών Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson.

Η διαδικασία ανά ηλικιακή ομάδα

Μιλώντας για τους εμβολιασμούς στην ηλικιακή ομάδα 30 – 39, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι τους δίνεται η ευκαιρία να εμβολιαστούν νωρίτερα από τη σειρά τους, ότι τα διαθέσιμα ραντεβού είναι αρκετά και συνεπώς αν κάποιος κλείσει αύριο ραντεβού μπορεί να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου ακόμη και την αμέσως επόμενη ημέρα.

Για τους 40 έως 44 θα ακολουθηθεί η κλασική διαδικασία, δηλαδή σε όσους έχουν άυλη συνταγογράφηση θα αποστέλλεται μήνυμα με προτεινόμενο ραντεβού, το οποίο θα πρέπει να επικυρώσουν εντός 24ων ωρών. Επίσης μπορούν να κλείσουν ραντεβού εισάγοντας τον ΑΜΚΑ τους στην πλατφόρμα ή σε κάποιο ΚΕΠ ή στον φαρμακοποιό τους.

Πηγή: skai.gr