Θα «ξεκοιλιάσουν» το Μαίναλο

Κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα στη συγκέντρωση στη Βυτίνα

Καλούμε τους προέδρους των χωριών του Μαινάλου, τα εργατικά σωματεία, τους συντοπίτικους συλλόγους, τους πολιτιστικούς, αθλητικούς και άλλους φορείς στη περιοχή του Μαινάλου, να πούμε ένα βροντερό όχι στα κυβερνητικά και επιχειρηματικά σχέδια για τις ΑΠΕ που θα καταστρέψουν το Μαίναλο.

Τρις επιχειρηματικοί όμιλοι των ΑΠΕ έχουν πάρει κατ’ αρχήν άδεια για εγκατάσταση 146 ανεμογεννητριών στο Μαίναλο, για κάλυψη με πάνελς-λαμπόγυαλα φωτοβολταϊκών πάνω από 7.000 στρέμματα.

Θα ισοπεδώσουν βουνοκορφές στις θέσεις Προφητης Ηλιας – Μαδαρα – Βουρτσα – Λακωματα – Παναγια – Σαϊτας – Δρακοβουνι – Βυθουλας – Θεοδωροι – Βοριλα – Σουρμπας – Κρανια – Πουλιονερι – Μπλεσιβος – Ψαροβουνι – Λιμνες Ροδιας – Διακοπι – Ψηλη Ραχη – Ζιωτη – Κεραμιδι στο Μαίναλο και στις γύρω περιοχές.

Θα ξεκοιλιάσουν το Μαίναλο. Με τα δικά τους στοιχεία ο συνολικός όγκος των εκσκαφών δρόμων, τάφρων, πλατειών και θεμελίων των ανεμογεννητριών θα ξεπεράσει τα 8.000.000m3.

Είναι πολλά τα λεφτά και μεγάλα τα συμφέροντα.

Μόνο στην Αρκαδία έχουν πάρει άδεια για 140 μονάδες ΑΠΕ συνολικής ισχύος 5.500 MW.

·       66 αιολικά με 523 ανεμογεννήτριες ισχύος πάνω από 2.300 MW.

·       28 τεράστια φωτοβολταϊκά με κάλυψη 45.000 στρεμμάτων ισχύος 1033 MW.

·       16 Υδροηλεκτρικά ισχύος 63 MW.

·       30 Μονάδες αποθήκευσης ενέργειας με τεράστιες μπαταρίες λιθίου ισχύος 2.112 MW.

Εμείς λέμε ότι η ενέργεια, το ρεύμα πρέπει να είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα για να πλουτίζουν κάποιοι λίγοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Παίρνουμε μαζικά μέρος την Τετάρτη 10 Απρίλη 2024 στις 8 το βράδυ στη συγκέντρωση στη Βυτίνα στο Πανταζοπούλειο Πνευματικό Κέντρο προκειμένου να συντονίσουμε τον αγώνα μας για την σωτηρία του Μαινάλου.