Τα χώρια μας ερημώνουν …

Γράφει η Σαραντούλα Κεφαλά - Κουφού

Θλίψη και απογοήτευση σε πιάνει, όταν περιδιαβαίνεις τους δρόμους των ορεινών κυρίως χωριών της Λακωνίας. Σπίτια αρχοντικά με επιμελημένη λιθοδομή, έχουν κλειστά για χρόνια τα πορτοπαράθυρά τους, τα σχολειά χωρίς παιδιά και στους δρόμους δύσκολα συναντάς άνθρωπο, να πεις μια καλημέρα. Τα αίτια που δημιούργησαν αυτή την ερημιά, είναι γνωστά εδώ και δεκαετίες τώρα· η μετανάστευση και η αστυφιλία, η εγκατάλειψη της υπαίθρου, η αναζήτηση εργασίας στα αστικά κέντρα και η αριθμητική δυσαναλογία μεταξύ θανάτων και γεννήσεων.

Το θέμα της συγκράτησης του ενεργού πληθυσμού στον τόπο του, είναι πολύ σοβαρό για τη χώρα μας και πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί άμεσα με τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, όπως:

· Να υποστηριχθούν από το κράτος και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι νέοι που επιθυμούν να δημιουργήσουν μια μικρομεσαία επιχείρηση στον τόπο τους για την παραγωγή και μεταποίηση των αγροτικών, κτηνοτροφικών και μελισσοκομικών προϊόντων τους.

· Οικονομική ενίσχυση στους νέους γονείς για να καλύψουν τα βασικά οικογενειακά τους έξοδα.

· Βελτίωση του οδικού δικτύου και των υποδομών της υγειονομικής περίθαλψης, της παροχής σχολικής παιδείας και των πολιτισμικών ευκαιριών, ώστε να ενισχυθεί η αυτοπεποίθηση των νέων ανθρώπων, ότι μπορούν να ζήσουν όμορφα και δημιουργικά στον τόπο τους.

Σαραντούλα Κεφαλά – Κουφού

Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λακωνίας

*Οι απόψεις που δημοσιεύονται εκφράζουν το συντάκτη κάθε άρθρου και δεν αποτελούν συμπεράσματα ρεπορτάζ ή τοποθέτηση της ιστοσελίδας.