Τα νέα της εβδομάδας στο νομό Λακωνίας

Όλα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες, με μια ματιά!

Θανάσιμη ανατροπή τρακτέρ στο Βασιλάκιο

Σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα, γεωργικός ελκυστήρας που οδηγούσε 69χρονος ημεδαπός, ανετράπη με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα.

«Καλπάζει» η τιμή του ελαιολάδου

Πρώτη πώληση έξτρα παρθένου ελαιολάδου για το 2024 από τον Αγροτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Μεταμόρφωσης στην τιμή των 9.537€ ανά κιλό, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Συνεταιρισμός. Η πράξη αφορούσε σε ένα ενός βυτίο εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, οξύτητας 0,28. Το ελαιόλαδο αγόρασε η εταιρεία Χελιώτης ΑΕ.

Στα «κάγκελα» οι αγρότες

Μόνο μέσα από τον αγώνα μπορείς να κερδίσεις κάτιτόνισε στην πρωινή ζώνη του Fly ο κύριος Ηλίας Αρφάνης, πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Σπάρτης, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση για διάλογο από την πλευρά της κυβέρνησης, καθώς αυτό που βρήκαν απέναντί τους οι αγρότες ήταν τα ΜΑΤ και η καταστολή.

Οι αγρότες βιώνουν άλλη μία δύσκολη χρονιάσημείωσε ο πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ευρώτα, κύριος Καλαϊτζής, ο οποίος απαρίθμησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Δεν γίνεται να μην έχεις λάδι ούτε για το καντήλι και να πανηγυρίζεις για την τιμή των 10 ευρώ, σχολίασε για την πορεία του ελαιολάδου, υπογραμμίζοντας ότι την τελευταία πενταετία, τα κόστη παραγωγής έχουν αυξηθεί κατά 500%. Το μόνο που θέλουμε είναι να παραμείνουμε στα χωράφια μας και να ζούμε την οικογένειά μας, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σπάρτη | Η ώρα του Εισαγγελέα

Οι Δημοτικές Σύμβουλοι Σπάρτης της δημοτικής παράταξης ΣΠΑΡΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ,  Αναστασία Κανελλοπούλου και Μαρία Τσιρώνη κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών  δύο Υπομνήματα αναφορικά με την ανάπλαση της Παλαιολόγου και το Άλσος Γουδέ.

Ελβετικά δάνεια | «Δεν θέλουν να δικάσουν»

Οι αγωγές για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο ξεκίνησαν το 2015 και όπως φαίνεται, θα εξεταστούν στον τελευταίο βαθμό το Δεκέμβριο του 2025, αποκάλυψε, στην πρωινή ζώνη του Fly, η κυρία Σονιάδου, η οποία μίλησε εκ μέρους του ΣΥΔΑΝΕΦ, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο εν λόγω πολύκροτο ζήτημα. Διαφαίνεται ότι αρνούνται, ότι δεν θέλουν να το δικάσουν, σημείωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας όμως ότι όλες οι ευρωπαϊκές χώρες το έχουν λύσει, αλλά στην Ελλάδα βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν. Θεωρώ ότι το θέμα μεταφέρεται στο μέλλον γιατί η πλάστιγγα θα έγερνε προς τους δανειολήπτες, τόνισε με  νόημα στην πρωινή ζώνη του Fly.

Το βροντερό «Όχι» του δήμου Μονεμβασιάς

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μονεμβασιάς εξέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας για την κατάργηση του Πρωτοδικείου Γυθείου και των Ειρηνοδικείων Μολάων και Νεάπολης.

Καλά νέα στην Ειδική Εκπαίδευση του νομού

Το πρώτο σχολικό κουδούνι χτύπησε τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024, για το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο– Λύκειο (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.) Ανατολικής Μάνης, στην τοπική Κοινότητα Πετρίνας. Το σχολείο ξεκινά τη λειτουργία του με δεκατέσσερις μαθητές και οκτώ εκπαιδευτικούς.

Και οι συλλήψεις συνεχίζονται …

Συνελήφθη, στη Σπάρτη, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος Λακωνίας, 29χρονος αλλοδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (τύπου σοκολάτα), η οποία κατασχέθηκε. Επιπλέον, συνελήφθη 29χρονος αλλοδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε σε όχημα του βρέθηκε μαχαίρι, με μήκος λάμας -7,5- εκατοστά, το οποίο κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σπάρτης.

Δήλωσε … ανεξάρτητος!

Την παραμονή του στο Δήμο Μονεμβασίας ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος ζητά με επιστολή του στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ο Αποστόλης Φούσιας.

Φάκελος (πολύπαθη) Υγεία

Σύμφωνα με τη Νάγια Γρηγοράκου, το Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας εξαιτίας των συνεχών μετακινήσεων των γιατρών προς το Νοσοκομείο της Σπάρτης, οι οποίες οδηγούν σε σημαντικές ελλείψεις προσωπικού. Ελλείψεις, που θέτουν σε κίνδυνο το πρόγραμμα εφημεριών του Κ.Υ. καθώς η ασφαλής εφημέρευση απαιτεί την παρουσία 2 γιατρών σε ενεργή εφημερία το οποίο είναι πρακτικά αδύνατο να υλοποιηθεί στις παρούσες συνθήκες.

Αλλαγή στο «τιμόνι» του Σαϊνοπουλείου

Νέος πρόεδρος του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος ο Μιχάλης Βακαλόπουλος.

Στην αιμοδοσία πάμε καλά!

Η απόδοση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην εθελοντική αιμοδοσία δεν είναι ικανοποιητική, αποκάλυψε, στην πρωινή ζώνη του Fly 89.7, ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κύριος Παναγιώτης Κατσίβελας, ο οποίος εξαίρεσε το Νοσοκομείο Σπάρτης, το οποίο καταγράφει πολύ καλές επιδόσεις με ποσοστό 82% τη στιγμή που ο μέσος όρος δεν ξεπερνά το 70%.

Ακούστε τα νέα της εβδομάδας με τον Χάρη Βασιλάκο.