Τα νέα της εβδομάδας στο νομό Λακωνίας

Όλα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες, με μια ματιά!

Παλαιολόγου | Επεκτείνεται η ανάπλαση 

Επεκτείνεται η ανάπλαση της Κωνσταντίνου Παλαιολόγου από τη συμβολή με την οδό Βρασίδου έως τη συμβολή με την οδό Όθωνος Αμαλίας και βορείως έως τη συμβολή με την οδό Θερμοπυλών εντός της πόλης της Σπάρτης.

Κοινό αντιπολιτευτικό μέτωπο στο Δήμο Σπάρτης

Στις 23/4/2024 λήγει η παράταση που έχει δοθεί στον ανάδοχο του έργου ανάπλασης της οδού Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, από το Τεχνικό Συμβούλιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ως εκ τούτου, ανακύπτουν εύλογα ερωτήματα ως προς την εξέλιξη του έργου και διαφαίνεται έντονη ανησυχία ως προς τις άμεσες και τις μακροχρόνιες επιπτώσεις, στην κοινωνική και στην οικονομική ζωή της πόλης μας, σημειώνουν σε κοινή ανακοίνωση του οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του δήμου Σπάρτης, καλώντας τον πρόεδρο του ΔΣ να φέρει το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση. 

Αξίζει στους Λάκωνες να έχουν πρόσβαση στην Υγεία

«Η λύση στα προβλήματα του νοσοκομείου Σπάρτης δεν είναι πλέον άλλη από το να ενταχτεί στις άγονες και προβληματικές περιοχές Α’ Κατηγορίας» σημείωσε σε ομιλία της στη Βουλή η Νάγια Γρηγοράκου, τονίζοντας ότι στους Λάκωνες αξίζει να έχουν πρόσβαση στην υγεία. 

Μπαράζ συλλήψεων κι εξιχνιάσεων

Συνελήφθη, χθες (11.4.2024) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βοιών, 22χρονος ημεδαπός, γιατί διαπιστώθηκε να κατέχει -2- σκύλους για τους οποίους δεν πληρούνταν οι κανόνες ευζωίας τους. Στον ανωτέρω επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Συνελήφθη την 10 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Σπάρτης, ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση, στην Τ.Κ. Σουστιάνων, του δήμου Σπάρτης Λακωνίας. Στον ανωτέρω επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αξίας 500€.

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, τρεις περιπτώσεις απατών σε βάρος -3- ημεδαπών, που έγιναν την 27.3.2024. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 39χρονου αλλοδαπού, για απάτη, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του.  Ειδικότερα, ανωτέρω δράστες, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν με τις παθούσες, προσποιούμενοι τον ιατρό και με το πρόσχημα άμεσης χειρουργικής επέμβασης είτε συγγενικών είτε φιλικών τους προσώπων, κατάφεραν να τους αποσπάσουν χρήματα.

Συνελήφθη, χθες (7.4.2024) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, 48χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε σουγιά, με μήκος λάμας -10- εκατοστά, το οποίο κατασχέθηκε. Διενεργείται προανάκριση. 

Συνεχίζονται τα πρόστιμα από την Πυροσβεστική Σπάρτης 

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, την 04 Απριλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Σπάρτης, σε ημεδαπό, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια καύσης σε υπολείμματα καλλιεργειών, στην περιοχή Καλάμι, του δήμου Σπάρτης Λακωνίας.

Δυναμικό παρών Πτωχού στην Πελοπόννησος EXPO 

Στο πλαίσιο των εγκαινίων της Πελοπόννησος EXPO, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου μίλησε και στην κάμερα του flynews, ύστερα και από την ομιλία που παραχώρησε, τονίζοντας μεταξύ άλλων «Με κορμό τα Επιμελητήρια κάθε νομού και πλατφόρμες, όπως αυτή η έκθεση μπορούμε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Μπορούμε να κάνουμε πολλαπλάσια από αυτά που έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα». 

17 Απριλίου | Ημέρα κινητοποίησης 

Όλοι στην συγκέντρωση στο ΠΑΡΚΟ ΟΤΕ ΣΠΑΡΤΗΣ την Τετάρτη 17 Απριλίου ώρα 12: 30, αγωνιστικά και διεκδικητικά, για τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας, σημειώνει σε ανακοίνωση του το εργατικό κέντρο Λακωνίας. 

SOS για τους αμπελουργούς

Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Λακωνίας ανακοινώνεται ότι για το έτος 2024 θα χορηγηθούν άδειες νέας φύτευσης που αντιστοιχούν στο 1% του συνόλου των αμπελουργικών εκτάσεων της χώρας. Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠΑΑΤ αίτηση-υπεύθυνη δήλωση μέχρι και 26 Απριλίου 2024.

Ο Μητσοτάκης επέλεξε … Κρητικό!

Ορίσθηκαν χθες, με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Ν.Δ., Κυριάκου Μητσοτάκη, οι 6 αναπληρωτές γενικοί γραμματείς της Κ.Ο. του κόμματος. Ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός, ορίσθηκε Αναπληρωτής Γ.Γ. της Κ.Ο., στον τομέα των Κοινωνικών Υποθέσεων.

Παρούσα στην Πελοπόννησος EXPO η υφυπουργός Ανάπτυξης

Εκφραστή της επιχειρηματικότητας χαρακτήρισε την έκθεση Πελοπόννησος EXPO 2024, στην κάμερα του Flynews, η υφυπουργός Ανάπτυξης, κυρία Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, η οποία εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη διοργάνωση κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στα εγκαίνια.

Καθαρίζονται τα Κοιμητήρια Σπάρτης 

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται και σύντομα ολοκληρώνονται οι εργασίες καθαρισμού των Κοιμητηρίων του Δήμου Σπάρτης.

Η Υγεία στο επίκεντρο 

Μετά από πρωτοβουλία των συνταξιουχικών οργανώσεων του νομού μας, την Τετάρτη 10 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Λακωνίας μαζική σύσκεψη σωματείων, συλλόγων και φορέων για τις εξελίξεις στη δημόσια Υγεία και την τραγική κατάσταση των δομών δημόσιας Υγείας και στο νομό μας.

Τι έγινε στην άσφαλτο της Πελοποννήσου

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, το μήνα Μάρτιο, σημειώθηκαν -12- τροχαία ατυχήματα με -18- παθόντες (νεκροί και σοβαρά τραυματίες).

Τι γίνεται με την παράκαμψη Σκάλα – Βλαχιώτη;

Επερώτηση για την παράκαμψη των οικισμών Σκάλας και Βλαχιώτη του Δήμου Ευρώτα – και ειδικότερα για τη μελέτη της παράκαμψης Βλαχιώτη – κατέθεσε σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου (ΠεΣυΠ) ο επικεφαλής της παράταξης «Πελοπόννησος – Αφετηρία Ζωής» και περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας Δημήτρης Κουτσούλης, με εισήγηση της εκπροσώπου της παράταξης στη Λακωνία Ελένης Κιούση.

Ο νέος δικαστικός χάρτης είναι εδώ

Στο πλαίσιο του νέου δικαστικού χάρτη, ο Νεοκλής Κρητικός γνωστοποιεί ότι το Πρωτοδικείο Γυθείου ορίζεται ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Λακωνίας, με διατήρηση της σύνθεσης και ύλης του. Επιπλέον, από τα υπό κατάργηση Ειρηνοδικεία Επιδαύρου Λιμηράς (Μολάων) & Νεάπολης, οι Μολάοι ορίζονται ως περιφερειακή έδρα του Πρωτοδικείου Λακωνίας, με αυξημένη τοπική αρμοδιότητα, αφού σε αυτήν θα εμπίπτουν οι Δήμοι Μονεμβασίας & Ελαφονήσου. Τέλος, το αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης, για υπαγωγή του Πρωτοδικείου Σπάρτης στην εφετειακή περιφέρεια Καλαμάτας, ικανοποιείται.

Ένα ακόμη τροχαίο στη Σπάρτη

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στον επαρχιακό δρόμο Σπάρτης – Μυστρά. Σύμφωνα με πληροφορίες του FLY, ο οδηγός ενός ΙΧ με κατεύθυνση προς Σπάρτη, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα το όχημά του να φύγει από τον δρόμο και να καρφωθεί σε ταμπέλα σήμανσης, στην αντίθετη πλευρά του δρόμου. Σύμφωνα με μαρτυρίες περαστικών στον FLY, ο οδηγός έχει τραυματιστεί.