Τα νέα της εβδομάδας στο νομό Λακωνίας

Όλα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες, με μια ματιά!

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Μάμας Λακωνίας. Κινητοποιήθηκαν 40 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα και συνέδραμαν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Επίσης, φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση πλησίον της Άρνας Λακωνίας. Στο σημείο έσπευσαν οι αρμόδιες αρχές για να θέσουν υπό έλεγχο τις απειλητικές φλόγες. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για την αιτία πρόκλησης της φωτιάς.

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου 2024, ανήλικος στη Σπάρτη υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, με αποτέλεσμα η ζωή του να βρεθεί σε κίνδυνο. Μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Για το συμβάν ενημερώθηκαν οι Αρχές.

Η αναγκαιότητα ένταξης των παιδιών Ρομά στις σχολικές βαθμίδες εκπαίδευσης βρέθηκε στο επίκεντρο ενημερωτικής δράσης του Δήμου Σπάρτης, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία την περασμένη Παρασκευή.

Κυκλοφοριακά προβλήματα προκάλεσε ένας οδηγός αγροτικού οχήματος στο κέντρο της Σπάρτης, ο οποίος θεώρησε σωστό να σταθμεύσει ανάποδα επί της ανόδου της Παλαιολόγου, με αποτέλεσμα να παρεμποδίζει την κυκλοφορία των διερχόμενων αυτοκινήτων.

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους του Π.Κ. Νεάπολης Μολάων, ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην Τ.Κ. Ελίκας του δήμου Μονεμβασιάς Λακωνίας. Στον ανωτέρω επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αξίας 500€.

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, οι εργασίες ανόρυξης νέας υδρευτικής γεώτρησης στη θέση «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Κοινότητας Ελίκας Δ.Ε. Βοιών, από την οποία προέκυψε εκμεταλλεύσιμη παροχή ύδατος περίπου 25 κ.μ. και με ποιοτικά χαρακτηριστικά εντός των προδιαγραφών.

Το τελευταίο διάστημα νιώθουμε ότι η εικόνα του Νοσοκομείου μας έχει λίγο αμαυρωθεί με διάφορα δημοσιεύματα τα οποία προκαλούν αναστάτωση και ανασφάλεια στους συμπολίτες μας, σημειώνουν οι εργαζόμενοι της ΝΜ Σπάρτης. Είναι σίγουρο ότι εδώ και αρκετό καιρό περνάμε δύσκολα με τις ελλείψεις που έχουν προκύψει -κυρίως στον ιατρικό τομέα μας-. Είμαστε όμως όλοι εδώ για να μην αφήσουμε κανέναν Λάκωνα κ κανέναν ασθενή που θα χτυπήσει την “πόρτα” μας αβοήθητο.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε -1.188- άτομα, καθώς και σε -844- οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν -107- άτομα, ενώ συνελήφθησαν -62- άτομα.

Στη Λακωνία:λ συνελήφθησαν: 

· Τέσσερις (4) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί, για ναρκωτικά.

· Δύο (2) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ημέρα αφιερωμένη στην Π.Ε. Λακωνίας ήταν για τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό, η περασμένη Τετάρτη. Ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για μία σειρά έργων που εξελίσσονται στην περιοχή από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ προχώρησε και σε παραγωγικές συναντήσεις.

Έφυγε από τη ζωή ο συμπολίτης μας Σταύρος Κανελλάκης.

Συνελήφθη, σε τοπική κοινότητα του δήμου Μονεμβασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων, 49χρονος ημεδαπός, γιατί διαπιστώθηκε να κατέχει -5- σκύλους για τους οποίους δεν πληρούνταν οι κανόνες ευζωίας τους.

Χρηματικό πρόστιμο επιβλήθηκε σε δημότη της Σπάρτης για την απαράδεκτη εικόνα που προκάλεσε με τη ρίψη απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Χαμαρέτου και Βρασίδου. Το περιστατικό κοινοποίησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Δημήτρης Γιαννόπουλος, ο οποίος άστραψε και βρόντηξε για το επαναλαμβανόμενο φαινόμενο.

Διπλός ισχυρός σεισμός καταγράφηκε ανοιχτά της Πελοποννήσου, στο Ιόνιο, το πρωί της Παρασκευής. Η διπλή δόνηση με διαφορά ενός λεπτού ήταν ισχυροί και έγιναν αισθητοί σε Μεσσηνία, Λακωνία και Αθήνα. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό πρόκειται για δύο σεισμούς 5,7 Ρίχτερ που σημειώθηκαν με διαφορά ενός λεπτού. Διαφορετικές μετρήσεις δείχνει το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, πάνω από τα 5 Ρίχτερ.

Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού, κα Λίνα Μενδώνη, κατέθεσε η Βουλευτής Λακωνίας και Υπεύθυνη ΚΤΕ Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, κα Ναγια Γρηγοράκου, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στον αρχαιολογικό χώρο της Πελλάνας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης ενημερώνει τα μέλη του, το καταναλωτικό κοινό ότι από 1/4/2024 έως και 26/10/20244 τα καταστήματα θα λειτουργούν: Δευτέρα – Τετάρτη – Σάββατο: 8:00-2:00 ΚΛΕΙΣΤΑ και Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 8:00-2:00 και 6:00-9:00.

Την έγκριση από το αρχηγείο του πυροσβεστικού σώματος της ίδρυσης εθελοντικού πυροσβεστικού σταθμού Α’ Τάξης στην Τ.Κ. Γερακίου Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, γνωστοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός.

Την έντονη ανησυχία του για τα συνεχή κρούσματα εγκληματικής συμπεριφοράς που καταγράφονται στους σχολικούς χώρους, εξέφρασε σήμερα, στην πρωινή ζώνη του Fly, ο γραμματέας της ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ, κύριος Θεόδωρος Τσούχλος, ο οποίος μίλησε για όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωμα το περιστατικό σε Γυμνάσιο της Αθήνας, όπου ένας 19χρονος εξωσχολικός, αδελφός μαθητή του σχολείου, χτύπησε με σφυρί μαθητή του σχολείου και τραυμάτισε με μαχαίρι τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας!